Redactie
Redactie School 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Zoon moet na groep 7 van school. Mag dat?

antwoord

Vanaf 1 augustus 2014 hebben scholen zorgplicht. Dit houdt in dat scholen dan een passende onderwijsplek moeten bieden aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, dit is geregeld in de ‘Wet passend onderwijs’. Lees hierover maar eens op www.passendonderwijs.nl

Voor jullie zoon betekent dit dat de school een plan moet maken, zodat hij een ononderbroken ontwikkeling kan doormaken op zijn huidige school. De einddoelen zullen worden aangepast en hij zal op zijn eigen niveau moeten gaan werken aan een eigen programma.

De school kijkt naar de toekomst en heeft bedacht dat dit in groep 8 niet meer gaat lukken. Met de gegevens die ik nu heb, is het voor mij niet duidelijk waarom dit zo is. In principe mogen kinderen uiterlijk tot en met het schooljaar waarin zij 14 jaar worden naar de basisschool. Jouw zoon zit nu in groep 5 en wordt in mei 10 jaar. Dit betekent dat hij in groep 8, in de maand mei, 13 jaar zou worden. Geen probleem dus.

Ik raad je aan om je eerst goed te informeren en daarna in samenwerking met de school een plan uit te denken hoe jullie zoon de komende jaren passend onderwijs kan krijgen. Lees hierover op www.steunpuntpassendonderwijs.nl, www.balans.nl en op de site van de rijksoverheid.

Wanneer je er samen met de school niet uitkomt, is het mogelijk om kosteloos een onderwijsconsulent in te schakelen, kijk hiervoor op www.onderwijsconsulenten.nl. Onderwijsconsulenten helpen met knelpunten rond zorgleerlingen en zijn oplossingsgericht, waarbij het belang van het kind voorop staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.