Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 28 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Elke (43): ‘Mijn zoon (16) zorgt voor overlast in onze wijk’

Harde muziek draaien, uit het raam schreeuwen en buiten dingen vernielen. Martin, de zoon van Elke, zorgt voor overlast in de wijk. “Het wordt soms in één keer zwart voor zijn ogen, waardoor hij een soort monster wordt. Ik schaam me kapot voor de mensen in mijn wijk. Ze hebben al meerdere keren de politie gebeld.”

“Na het overlijden van mijn man, nu zes jaar geleden, veranderde Martin van een rustig en lief mannetje in een boos jongetje. Hij had natuurlijk verdriet en dat uitte zich bij hem in boosheid. Hij was boos op iedereen, behalve op mij. Ik vond het verschrikkelijk om hem zo te zien en heb daarom al snel hulp voor hem ingeschakeld. Helaas zei de kinderpsycholoog al na een aantal sessies dat Martin niet wilde praten, dus op dit moment niets voor ons kon doen.

Middelbare school

Eenmaal op de middelbare school werd Martin iets vrolijker. Hij kreeg een nieuwe vriend die hem maar al te graag op sleeptouw nam. Eindelijk zag ik hem weer eens lachen. Het deed me goed en ik had het idee, dat het wel goed met hem zou komen. Helaas ging zijn vriend na twee schooljaren verhuizen en bleef Martin alleen achter. Vanaf dat moment werd hij weer boos op alles en iedereen en dat is op dit moment nog steeds zo.

Hardstyle muziek draaien

Het enige waar hij nog rustig van wordt, is harde muziek. Hij draait het liefst de hele dag door harde hardstyle muziek. Vaak doet hij dan ook nog de ramen open, zodat de hele wijk ervan kan meegenieten. Het is zelfs zo erg dat ik het in mijn auto hoor als ik na werk de wijk in kom rijden. Dit kan natuurlijk niet en dat zeg ik iedere keer, maar hij wil niet luisteren. De buren klagen geregeld en dat begrijp ik maar al te goed. Soms zeggen ze er iets van als Martin met zijn hoofd uit het raam hangt, maar het enige wat ze dan krijgen is een grote mond in combinatie met veel geschreeuw.

Overlast in de wijk

Niet alleen zijn harde muziek is een probleem, ook zijn agressie zorgt voor overlast in de wijk. Als Martin boos is dan loopt hij naar buiten en sloopt hij dingen. Dingen in de tuin van de buren, prullenbakken aan de overkant in het parkje of hij trapt tegen fietsen aan. Ik heb al vele dingen moeten vergoeden. Het wordt soms in één keer zwart voor zijn ogen, waardoor hij een soort monster wordt. Ik schaam me kapot voor de mensen in mijn wijk. Ze hebben al meerdere keren de politie gebeld.

Weer hulp inschakelen

Ik sta nu op het punt om weer hulp voor hem in te schakelen. Hij doet niet zijn best op school, wil alleen maar thuis zitten en is boos op de hele wereld. Hij zit vol met verdriet en agressie, dat kan niet anders. Ik heb ook al voorgesteld om samen met hem naar iemand toe te gaan om te praten. Hij zegt dat hij dat niet wil en zegt dat hij met rust gelaten wil worden. Ik ben bang dat hij alleen maar ongelukkiger gaat worden. Mijn moederhart huilt.”

5 belangrijke redenen waarom het goed is als je kind tijd met z’n nichtjes en neefjes doorbrengt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.