Redactie
Redactie Ouders 19 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

10 verboden babynamen

Ouders lijken steeds creatiever te worden bij het verzinnen van een naam voor hun kind. Je hoort dan ook de gekste dingen tegenwoordig. Toch zijn er ook namen die verboden zijn om aan je kind te geven. En dat is maar goed ook…

1. Nutella

In Frankrijk wilden ouders hun kindje deze naam te geven. Het zal hun favoriete broodbeleg zijn, vermoeden we. Maar helaas voor hen (en gelukkig voor de baby), werd de naam niet getolereerd. De reden? Het zou kunnen leiden tot spot en onaangename opmerkingen.

2. Akuma (duivel)

Een Japanse vader werd ervan beschuldigd dat hij misbruik maakte van het feit dat hij zijn eigen zoon een naam mag geven. Hoewel hij zijn eerste zoon uiteindelijk een vriendelijkere naam heeft gegeven, dreigde hij zijn tweede zoon weer een bijzondere naam te geven, namelijk: 'Emperor' of 'Explosion'.

3. Anal

Je kunt je haast niet voorstellen dat je je kind zo wil noemen, maar in Nieuw-Zeeland werd de naam ingediend. Uiteraard werd het verzoek van deze ouders niet goedgekeurd. Ook de namen ‘Mafia No Fear’, ‘4Real’ en ‘.’, die andere ouders in Nieuw-Zeeland hebben bedacht voor hun kind, werden afgekeurd.

4. Robocop

Ook in Mexico is het verboden beledigende en betekenisloze namen aan je kind te geven. Ook wanneer de naam ervoor kan zorgen dat het kind wordt gepest op school, wordt deze afgewezen. Zo mochten Mexicaanse ouders hun kinderen naast ‘Robocop’, ook geen ‘Scrotum’ of ‘Facebook’ noemen. Hoe kom je er ook op?!

5. BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXVCLMNCKSSQLBB11116

Nee, dit is geen grap. Een stel uit Zweden bedacht deze naam voor hun pasgeboren kindje. Ze wilden op deze manier protesteren tegen de strenge naamgevingswetten in hun land. Wat zal hun kind later dankbaar zijn dat deze wetten er zijn! Hoe je het uitspreekt? Gewoon ‘Albin’. Logisch toch?!

6. @

In China lijkt dit symbool op het teken dat wordt gebruikt voor ‘love him’. Op zich lief bedoeld dus, maar toch waren de autoriteiten in China niet gediend van deze creatieve 'naam'.

7. Chow Tow

De betekenis van dit woord is stinkhoofd. Niet zo gek dus dat deze naam in Maleisië verboden is. Ook de naam Woti, wat seks betekent, mag een kind in Maleisië niet dragen. En toch waren er ouders die het geschikte namen vonden voor hun kind. Wie het snapt, mag het zeggen.

8. Monkey

Deze naam kwam er in Denemarken niet doorheen. Ieder jaar zijn er ongeveer 250 ouders die proberen om hun kind een naam te geven die nét even wat 'anders' is dan anders. Vaak zonder succes, zoals ook in dit geval. Al vinden wij het best een lieve naam eigenlijk.

9. Linda

In Saoedi-Arabië mag deze naam niet. Ze zien het als godslastering en dus ongepast. Dit geldt ook nog voor 49 andere namen waaronder ‘Alice’, ‘Lauren’ en ‘Sandy’. Welke naam wel mogen? Alle namen met een Arabisch-Islamitische oorsprong.

10. Tsjakkalotte

Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland zijn er namen die we niet aan onze kinderen mogen geven. Zo mocht Emile Ratelband zijn dochter geen Tsjakkalotte noemen. Andere namen die Nederlandse ouders hun kinderen wilden geven, maar werden afgekeurd zijn: ‘Maastricht’, ‘Miracle of love’ en ‘Marieke Methadon’. Echt, hoe kom je erop?!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.