redactie
redactie Feestdagen 19 juni 2018

10x knutselen met Pasen

Pasen; de lente die in de lucht hangt, een lang weekend vrij en extra veel tijd om leuke dingen met je kind te doen. Gezellig tekenen, verven of knutselen aan de keukentafel. Met deze leuke knutseltips kom je helemaal in de paassfeer!

1. Paas-outfit

Een zelfgemaakt shirt die je aan kan tijdens het eieren zoeken, hoe leuk is dat! Knip een konijn of ander toepasselijk figuur uit papier en spelt deze op een t-shirt. Laat je kind daarna met textielverf of stift rond de randen een versiering maken en haal dan het papier weer van het shirt af. Zo verschijnt je kind in stijl aan de paasbrunch.

2. Vrolijke slinger

Maak je huis helemaal klaar voor Pasen met een leuke DIY paasslinger. Maak een stapeltje van gekleurde vellen, teken hier een paashaas op en laat je het kind het figuur uitknippen. Rijg de haasjes vervolgens aan een touw. Voor de finishing touch plak je er nog een pom-pom of watje op als staart.

3. Paashoedjes

Maak de paasdagen extra feestelijk met deze leuke feesthoedjes. Super simpel: papier in een punt draaien, nietje erdoor en daarna maak je er samen een leuk haasje van door er oren, ogen en een neusje met snorharen op te plakken. Elastiekje erdoor en je kind ziet er op z'n paasbest uit.

4. Ballonpret

Laat je kind een ballon omtoveren tot een paashaas, kuikentje of paasei. Het enige dat je nodig hebt is gekleurd karton en/of watervaste stiften.

5. Eierhouders

Super schattig: deze diertjes helpen je kind de paaseitjes vast te houden. Knip samen met je kind een figuurtje uit stevig papier. Vouw de handjes om en plak hier een eitje tussen. Leuk als decoratie.

6. Blije paashaas

Van gekleurd papier en een wc-rol maak je samen met je kind deze vrolijke paashazen voor op de paastafel. Ook leuk om te gebruiken als eierdop.

7. Pom-pom diertjes

Hoe je deze diertjes maakt, vind je zo terug op internet. En anders weet je het vast nog wel van vroeger op school. Het enige dat je nodig hebt; karton, wol en een schaar. De oortjes en pootjes kan je maken van vilt, maar natuurlijk ook van papier. Plakoogjes maken het helemaal af. Naast dat ze er heel leuk uitzien, zijn deze beestjes ook nog heel zacht en knuffelbaar.

8. Paaskuikentjes

Deze creatieve kuikentjes maakt je kind met papier en crêpepapier. Leuk ook om met jonge kinderen te doen. Knip een kuiken (of haas of ei) uit stevig papier. Laat je kind kleine stukjes crèpepapier afscheuren en hier propjes van maken. Plak deze op het papier en maak het af met details als oogjes en snaveltjes. Leuk om op te hangen in de paasboom.

9. Voor de kleintjes

Dit is ook echt iets om met kleine kinderen te doen. Met simpele papieren bordjes en wat verf of stiften kun je super leuke paasknutsels maken.

10. Eierdoosje

Knip een stuk uit een eierdoos en maak hier een schattig bakje van om paaseitjes in te bewaren. Met oren, ogen en een snuit maakt je kind er een lief paashaasje van.

Bron: Pinterest

Reageer op artikel:
10x knutselen met Pasen
Sluiten