Redactie
Redactie Vrije Tijd 31 aug 2021
Leestijd: 4 minuten

12 x speelgoed, opgeruimd staat netjes

Word je soms gek van al dat rondslingerende speelgoed, die knutselspullen en half complete spelletjes? Met deze simpele oplossingen schep je orde in de chaos. Lekker opgeruimd. En bovendien maken ze het voor je kind leuker en makkelijker (al kunnen we geen garanties geven…).

Overal speelgoed? Zo houd je het netjes!

1. Voor onderweg

Ga je op vakantie of ben je langer onderweg, hang dan voor ieder kind een eigen tas of zak over de stoel ervoor. Voor vertrek mag je kind de tas zelf vullen met speelgoed, boekjes en knutselspullen voor onderweg. Wat lekkers en een pakje drinken erbij en jij hoeft niet langer de halve rit omgedraaid te zitten.

 

2. Poppenkast

Speelt je kind graag met barbies of actiefiguren? Hang een schoenenzak op de deur of muur. In elk vak een pop en klaar is Kees! En ziet er nog leuk uit ook.

 

3. Lego wall of fame

Is je kind helemaal gek van Lego, maar ben jij wel klaar met al die rondslingerende poppetjes? Plak houten latten op de muur waar je kind alle figuurtjes op uit kan stallen. Ook hiervoor geldt; nog decoratief ook!

 

4. Voor de echte Lego-fan

En dan al die Lego-blokjes die echte Lego-freaks binnen no-time verzameld hebben. Je kunt ze natuurlijk in dozen stoppen, maar dit zelfgemaakte Lego-bureau is veel leuker. Oké, je moet een beetje handig zijn, maar dan heb je ook wat. Een origineel bureau en een heel blij kind!

5. Verkleedparadijs

Heb je een kind die dol is op verkleden? Hang al die mooie prinsessenjurkjes, piratenpakken en andere verkleedkleding op aan een rek in de kamer van je kind. Zo is alles makkelijk terug te vinden, blijven alle outfits mooi en het nodigt uit tot nog veel meer verkleedpartijtjes.

6. Puzzeltruc

Ken je dat? Wil je samen met je kind een puzzel maken, blijkt halverwege dat de puzzel niet meer compleet is of dat twee puzzels door elkaar in de doos zijn teruggegooid. De oplossing is simpel. Koop een stapel goedkope etuis en doe van elke puzzel de stukjes in een eigen etui. Dit werkt een stuk overzichtelijker en is makkelijk op te ruimen. En scheelt ruimte, want die doos gooi je weg. Neem wel even een foto van de afbeelding op de doos en doe een afdruk in de etui. Zo is de puzzel makkelijker te herkennen en te maken bovendien.

7. Spelinzicht

Wat voor puzzels geldt, geldt vaak ook voor spelletjes. Ze zijn half compleet of de doos is stuk. En wat nemen die dozen een ruimte in! Ook hiervoor geldt een makkelijke oplossing. Doe de spelletjes in handige stapelbare dozen. Plak de naam van het spel op de buitenkant en klaar!

8. Knuffelhangmat

Heeft je kind zoveel knuffels dat hij nauwelijks zelf nog in bed past? Maak van tule of een ander stofje een hangmat, hang deze boven het bed en laat je kind hier een groot deel van de knuffels in doen. Zo kan je zoon of dochter ze toch zien, maar kan zelf eindelijk weer languit liggen.

9. Knutselkastje

Stiften, potloden,stickertjes, kraaltjes en ander knutselspul berg je super handig op in een opbergbox die eigenlijk bedoeld is voor spijkers en schroeven. Plak op de voorkant van elke laadje wat erin zit en laat je kind alles na het knutselen weer in het juiste bakje doen.

10. Waterpret

Speelt je kind graag in bad? Bevestig naast het bad een douchestok of gordijnroede en hang hier met tie wraps plastic mandjes aan. Op deze manier kan je kind alles weer makkelijk opbergen na gebruik en droogt het speelgoed goed op voor de volgende keer.

11. In emmertjes

Deze leuke emmers zijn ideaal om speelgoed in op te bergen. Bovendien werkt het overzichtelijk voor je kind. ‘Vandaag pak ik de emmer met autootjes!’. Plak op elke emmer een sticker met wat erin zit, zodat opruimen een koud kunstje wordt. Tip: gebruik kleine emmertjes voor bijvoorbeeld knutselspullen.

12. Ieder kind z’n eigen emmer

Emmers zijn ook handig om al die spullen die je kinderen laten slingeren, en/of mee naar hun kamer moeten nemen, in op te bergen. Maak voor elk kind een eigen emmer met z’n naam erop en zet deze in de gang of op de trap. Gooi hier steeds alles in dat opgeruimd moet worden en laat elk kind z’n emmer een keer per dag legen. Opgeruimd staat netjes!

Speelgoed opruimen: zo zorg jij dat je kind niet teveel (ongebruikt) speelgoed heeft

https://www.jmouders.nl/opruimen-met-je-kids-marie-kondo/

 

Bron: Buzzfeed.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.