Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 27 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Loisa (44): ‘13 jaar na mijn eerste bevalling heb ik weer rammelende eierstokken’

Loisa had jarenlang geen behoefte aan een tweede kind. Ze genoot volop van haar zoon. Nu, dertien jaar na haar eerste bevalling, wil ze niets liever dan nog een kind: ze heeft rammelende eierstokken. “Het liefst zou ik er morgen al voor gaan, maar mijn man denkt daar helaas anders over.”

“Onze zoon Denzel zit inmiddels in de puberteit. Hij is ontzettend lief, leergierig en zelfstandig. Inmiddels doet hij alles zelf en heeft hij steeds minder hulp van mij of van mijn man nodig. Ik ben trots op de jongen die hij is geworden, maar toch ben ik ook van slag. Toen ik mijn gevoel met een vriendin deelde, zei ze dat ik het gewoon mis om echt voor een kind te moeten zorgen. Dat zette mij aan het denken.

Nog een kind

Tijdens het nadenken, merkte ik dat ze gelijk had. Voor het eerst bedacht ik me dat ik het leuk zou vinden om nog een kindje te krijgen. Toen mijn zus beviel en ik haar baby in mijn armen kreeg, wist ik dat het menens was. Vanaf dat moment kreeg ik last van rammelende eierstokken. Ik kon alleen nog maar aan baby’s denken.

Risico

Inmiddels ben ik niet meer de jongste. Met 44 jaar is het voor mij een risico om zwanger te worden. Zal de baby wel gezond zijn? En zal het überhaupt wel lukken om zwanger te worden? Mijn ongesteldheid is inmiddels niet meer regelmatig, dus misschien zit ik al in de vroege overgang. Ik heb geen idee of een zwangerschap nog wel gaat lukken. Daarnaast heb ik niet alleen met mezelf te maken.

Niet serieus genomen

Ik vroeg laatst aan mijn man wat hij er van zou vinden als we nog een kindje zouden krijgen. Hij zei lacherig dat we er dan beter direct drie konden nemen. Op het moment dat hij zag dat ik het meende, zei hij dat we daar nu echt te oud voor zijn. Eindelijk hadden we geen last meer van slaaptekort en driftbuien. Ook hadden we geen oppas meer nodig, want Denzel kon bij zijn vrienden logeren of zelf thuisblijven. Mijn man vond dat we ons dit niet nog een keer moesten aandoen, zeker niet op onze leeftijd.

Aan Denzel denken

Ook vond mijn man dat we aan Denzel moesten denken. Hij zou dan als hij veertien of vijftien is, met een baby in huis opgescheept zitten. Dat was niet leuk voor hem. Toen ik aan Denzel vroeg wat hij ervan zou vinden als hij een broertje of zusje zou krijgen, moest hij hard lachen. Hij vond ons er veel te oud voor en daarnaast vond hij het wel lekker rustig zo in zijn eentje.

Rammelende eierstokken

En daar zit ik dan met mijn rammelende eierstokken. Met mijn eierstokken zijn volgens mij niks mis. Sinds ik een nieuwe kinderwens heb, heb ik weer een regelmatige menstruatie. Het is alsof het universum me wat duidelijk wil maken. Het liefst zou ik er morgen voor gaan, maar mijn man denkt daar helaas anders over. Ik kan alleen maar hopen dat hij zijn mening nog gaat veranderen, maar ik betwijfel het.”

Had ik maar nooit… ‘Gekozen om voor een nakomertje te gaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.