Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Persoonlijke verhalen 27 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Mijn ex geeft onze kinderen hele dure Sinterklaascadeaus, wat moet ik doen?’

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Mirjam (41) haar dilemma voor: “Mijn ex geeft onze kinderen hele dure Sinterklaascadeaus, wat moet ik doen?”

“Mijn ex en ik zijn drie jaar geleden uit elkaar gegaan. Meerdere redenen speelden mee, kortgezegd was de liefde tussen ons op en er was maar weinig betrokkenheid vanuit zijn kant voor het gezin. We zijn gelukkig niet met ruzie uit elkaar gegaan en kunnen over het algemeen nog goed met elkaar overweg. Af en toe zijn er dingen waar ik me aan erger, zoals ook nu in de sinterklaastijd.

Verwennen

Onze kinderen (10 en 13 jaar) zijn gemiddeld gezien één weekend per twee weken bij mijn ex. Dat is in goed overleg afgesproken, grotendeels vanuit zijn kant, omdat hij een drukke baan heeft en daarvoor ook vaak ’s avonds weg is. Het weekend dat onze kinderen dan bij hem zijn, wil hij ze ook graag verwennen. Dat snap ik op zich wel, hij wil waarschijnlijk de gemiste tijd op die manier een beetje herstellen.

Alleen is het nu al twee keer gebeurd dat onze kinderen thuiskwamen met dure cadeaus, die ze in hun schoen hadden gekregen. Zo had de jongste onder andere een nieuwe IPad gekregen en de oudste nieuwe Airpods. Ik vind dat niet normaal voor een schoencadeautje en dat heb ik ook tegen hem gezegd. Hij vindt dat ik mij daar niet mee moet bemoeien, omdat hij zelf bepaalt wat voor cadeautjes hij aan zijn kinderen geeft.

Dure cadeautjes

Bij mij groeit het geld helaas niet op mijn rug en ik kan dit soort cadeautjes niet altijd ‘zomaar’ geven. Sowieso vind ik dat onze kinderen echt niet altijd hoeven te krijgen wat ze willen, omdat zij de waarde van geld nog niet helemaal snappen. Nu gaan de kinderen ook nog Sinterklaas vieren bij hun vader, samen met hun opa en oma. Ik ben bang dat hij dan weer dure cadeautjes geeft, terwijl ik vind dat we de kinderen niet te erg moeten verwennen.

Dilemma

Nu zit ik dus met een dilemma: moet ik accepteren dat mijn ex onze kinderen allemaal dure cadeaus geeft, terwijl ik het er niet mee eens ben? Of moet ik er harder tegenin gaan, omdat het over mijn kinderen gaat en ik daar ook verantwoordelijk voor ben? Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.