Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Feestdagen 15 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De gouden regels voor het kopen van (niet te veel) sinterklaascadeaus

Nog even en dan komt Sinterklaas ons land alweer binnenvaren. Vanaf dat moment weten kinderen dat hun schoen gezet mag worden en maken ze ellenlange verlanglijstjes met wat ze allemaal heel erg graag willen hebben (en misschien ook wel verwachten van die lieve Sint). Op deze manier zorg je ervoor dat je geen overdaad aan sinterklaascadeaus koopt.

Om teleurstellingen te voorkomen kan je die verwachtingen een beetje bijstellen door de gouden regels in te voeren.

Vier gouden regels voor sinterklaascadeaus

Er is een rijmpje in het Engels en dat gaat zo: want, need, wear, read. Wat inhoudt dat je voor elk kind een cadeau koopt dat hij heel graag wil hebben, iets wat hij nodig heeft (een nieuwe rugtas), iets wat hij kan dragen (een kledingstuk, schoenen of een pyjama) én een boek om te lezen. Doe je dit elk jaar, dan weet je kindje ook waar hij aan toe is en het scheelt voor jou ook een hoop cadeaus-kopen-stress (en geld).

Nog meer Sint-cadeaus tips

De feestdagen kosten veel geld, zeker met kinderen. Maar met een beetje creativiteit bespaar je gemakkelijk op cadeaus:

  • Wil je helemaal niet zo veel geld uitgeven aan Sinterklaascadeaus? Ga dan naar een ruilmarkt of ruil met buren of vrienden van speelgoed dat nog in perfecte staat is. Elk gezin heeft wel iets staan wat niet (meer) gebruikt wordt, nog makkelijk een ronde mee kan en waar je je eigen kind heel erg blij mee maakt.
  • Tweedehands cadeaus. Ook op Marktplaats vind je mooie aanbiedingen: stel een alert in om er als eerste bij te zijn als je iets speciaals zoekt. Zo rond de periode naar de feestdagen toe zal je zien dat je de mooiste parels vindt voor weinig geld.
  • Check je zolder. Of achterin de kast, of in die ene opbergdoos met ‘speelgoed voor later’. Vaak ruim je speelgoed op waarvan je kids niet meer weten dat ze er ooit mee gespeeld hebben en vinden ze dat opeens reuze interessant. Pak het mooi in en klaar ben je.

Lees ook:

Interview: ‘Dat Sint niet bestaat is voor veel kinderen de eerste teleurstelling in hun leven, dat kan hard aankomen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RTL Nieuws

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.