Sophie Nortier
Sophie Nortier Ouders 28 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

13 Voordelen van jong moeder worden (die jij sowieso herkent!)

Natuurlijk kun je het krijgen van een baby niet plannen en is het maar afwachten wanneer je mama wordt. Maar word je een stuk jonger dan gemiddeld (29,5 jaar) voor het eerst moeder, dan zitten hier zeker voordelen aan.

Jong moeder worden

De leeftijd waarop vrouwen voor het eerst moeder worden stijgt elk jaar. Vaak omdat ze eerst carrière willen maken of omdat ze wachten op de juiste partner. Maar als je alle winden mee hebt en je wordt jong moeder, dan zul je je vast herkennen in deze voordelen.

1. Voor altijd jong

Je zult de rest van je leven te horen krijgen; ‘Jeetje, wat ben jij een jonge moeder’. Hoe ouder je wordt, hoe leuker je het zult vinden als mensen dit zeggen.

2. Zo weer in shape

Hoe jonger, hoe makkelijker je lichaam weer herstelt van een zwangerschap. Je was dan ook vast zo weer in shape na de geboorte van je kind. Hoe fijn is dat.

3. Flexibel

Als je jong bent, ben je gewend om met minder geld rond te komen en waar nodig te improviseren en zit je ook minder vastgeroest in patronen. Kortom, je bent flexibel en dat maakt opvoeden een stuk makkelijker.

4. Weinig slaap nodig

Tot je zwanger werd, ging jij nog elk weekend uit. Je bent dus wel gewend aan weinig slaap; die onderbroken nachten kan je makkelijk hebben.

5. Je bent cool

Grote kans dat je een goede band met je kind opbouwt en straks misschien zelfs wel eens mee op stap mag. Want zo’n jonge moeder is gewoon heel cool. En dat vinden z’n vrienden ook.

6. Jonge grootouders

Als jonge moeder zijn je ouders zelf waarschijnlijk ook niet zo oud en dus nog fit genoeg om regelmatig op te passen. Handig!

7. Kans om achterkleinkinderen nog mee te maken

Het zou zo maar kunnen dat je je achterkleinkinderen nog mee gaat maken of zelfs je achterkleinkinderen. Hoe bijzonder zou dat zijn?

8. Je kan achterover leunen en relaxen na de eerste

Want als je er vroeg bij bent, kun je – biologisch gezien – makkelijk nog een aantal jaar wachten tot jullie eventueel voor een tweede kind gaan.

9. Het verandert de loop van je carrière…

… maar het hoeft het niet te verpesten. Wie zegt dat je carrière moet maken voor je dertigste? Als je kind naar school gaat, heb je weer alle ruimte om sky high te gaan.

10. Sterker nog: het kan het verbeteren

Want door het moederschap weet je als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en prioriteiten moet stellen.

11. Je hebt een minder risicovolle zwangerschap

Vrouwen zijn het vruchtbaarst in hun twintiger jaren en de kans op een miskraam of geboorteafwijkingen is op z’n laagst.

12. Je bent de eerste in de vriendengroep

Daarmee ben je een noviteit binnen de vriendengroep. Nu vinden ze de babyfoto’s nog leuk, maar niemand die nog écht enthousiast reageert als vriendin no. 3859 de eerste stapjes van haar mini me in de groepsapp zet.

13. Nog een heel leven te gaan

Als je vriendinnen aan kinderen beginnen, is die van jou al groot en heb je weer alle vrijheid. En nog genoeg energie en jaren voor de boeg om al je andere dromen uit te laten komen. Maar zover is het gelukkig nog lang niet…

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.