Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vrije Tijd 12 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

7x de leukste schaatsbanen in Nederland voor het hele gezin

Het is december en dat betekent kerstmarkten, winter, warme chocomel en schaatsen. Mocht je dat laatste nou graag willen doen, maar niet zo snel een leuke schaatsbaan weten, dan kunnen wij je helpen. In dit artikel zetten we namelijk de leukste schaatsbanen in Nederland voor het hele gezin op een rij.

Bereid je voor op een gezellige, knusse en leuke tijd samen.

Een leuk winter uitstapje

December is de perfecte maand om als gezin een leuk uitstapje te maken. Gelukkig zijn er zat leuke dingen te doen in deze kerstperiode. Er zijn genoeg kerstmarkten te vinden en ook de schaatsbanen zijn alweer een tijdje geopend. Of je gaat gezellig een dagje naar een kerstmarkt waar ook een schaatsbaan is, dan is er zeker voor ieder wat wils.

Samen schaatsen is het perfecte winteruitje voor het gezin. Er is altijd een gezellige sfeer, je kunt heerlijk met elkaar lachen en na afloop kun je lekker knus een warme chocomel met iets lekkers halen. Krijg je nu ook helemaal zin om met het gezin naar een schaatsbaan te gaan? Lees dan snel verder voor onze tips.

De leukste schaatsbanen in Nederland

Deze schaatsbanen in Nederland zijn perfect voor een uitje met het hele gezin:

1. Schaatsbaan Rembrandtplein Amsterdam

Ga samen op het Rembrandtplein in Amsterdam de ijsbaan op en geniet van het echte wintergevoel dat daar heerst. Met lampjes in de bomen, houten chaletjes, een glühweinhut en natuurlijk het Rembrandtplein zelf is het daar enorm gezellig. Kom daarna even tot rust met een lekkere oliebol of een broodje braadworst en geniet van het samenzijn.

2. Schaatsbaan Thialf Heerenveen

Lijkt het jou tof om een keer in een echt schaatsstadion te schaatsen? Ga dan samen naar Thialf in Heerenveen en ervaar hoe het is om als een profschaatser in een stadion te staan. Er zijn meerdere banen waarop je los kan gaan en ontdek hoe je met elk rondje steeds sneller gaat. Daag elkaar uit en kijk wie het snelst een rondje kan schaatsen.

3. Schaatsbaan De Scheg Deventer

Ook De Scheg in Deventer is een overdekte schaatsbaan, dus perfect voor als het weer niet meezit. Als jouw kind nog nooit eerder heeft geschaatst, dan kan hij met een rekje oefenen. Ga met elkaar de strijd aan op de 400 meter of pak een sleetje als jullie het schaatsen even beu zijn.

4. Kerstmarkt Maastricht

Ga gezellig een hele dag eropuit naar de kerstmarkt in Maastricht. Struin langs alle kraampjes, zoek de leukste koopjes uit en maak plezier op de schaatsbaan. Als de ouders dat niet aandurven, kunnen ze onder het genot van een warm drankje naar hun kroost kijken vanuit het winter café. De schaatsbaan is dit jaar overdekt, dus ook met minder weer kun je er gewoon op.

5. Schaatsbaan Rotterdam

Je kijkt je ogen uit op deze schaatsbaan in Rotterdam, namelijk door alle mooie kleuren die je ziet, de regenboogverlichting. Ook heb je hier speciale evenementen, zoals een silent disco op zaterdag 16 december, Friday vibes & santa skate op vrijdag 22 december en (k)oud en nieuw op maandag 1 januari. Hier is het absoluut nooit saai!

6. Winter Garden Eindhoven

Houden jullie wel van de kerstsfeer op een kerstmarkt? Dan is de Winter Garden in Eindhoven een echte aanrader voor een gezinsuitje. Je kunt hier gezellig samen schaatsen, maar als je dat zat bent, zijn er allerlei kraampjes waar je wat lekkers kan halen. Denk aan een oliebol, een crêpe of een stroopwafel of warm je op aan heerlijke chocomel of glühwein.

7. Spoorwegmuseum Utrecht

Klinkt schaatsen tussen de treinen voor jouw kinderen als muziek in de oren? Dan moet je ze in de kerstvakantie zeker meenemen naar Het Spoorwegmuseum in Utrecht. Daar kunnen ze schaatsen rondom een echte antieke stoomlocomotief. Na het schaatsen kunnen jullie even bijkomen langs de ijsbaan en wat lekkers eten en drinken. Let wel op: deze schaatsbaan is alleen open van 23 december tot en met 7 januari.

12x leuke hapjes voor het kerstdiner op school

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.