Redactie
Redactie Slapen 19 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

8 verkoelende slaaptips

Heerlijk hoor dat mooie weer, maar slapen is met die hitte best lastig.  Deze tips helpen je kind om ondanks de warmte makkelijk in slaap te vallen èn lekker door te slapen.

1. Koude douche

Heeft je kind het erg warm, laat hem dan voor het naar bed gaan (bijna) koud douchen en leg je kind – inkopper – daarna met zo weinig mogelijk kleding in bed.

2. Koele kruik

Een kruik mee naar bed kan verkoelend werken. Klinkt misschien gek, maar in dit geval komt de gevulde kruik uit de vriezer. Hoesje erom en naast je kind in bed leggen.

3. Hou de warmte buiten

Hou ramen, deuren en gordijnen overdag zoveel mogelijk gesloten om de warme lucht buiten te houden.

4. Natte doek

Wanneer de temperatuur in de avond koeler is dan de temperatuur binnen, zet dan de ramen van de slaapkamer van je kind op een kier zodat er frisse lucht naar binnen kan komen. De slaapkamer koelt nog sneller af als een natte doek voor het open raam hangt.

5. Kies voor katoen

Natuurlijk haal je het dekbed uit de hoes bij hoge temperaturen, maar check vooral ook van welk materiaal de dunne deken waaronder je kind slaapt is gemaakt; katoen is lekker koel, terwijl een mix met bijvoorbeeld polyester juist warmte vasthoudt. Hetzelfde geldt trouwens voor het hoeslaken en de molton.

6. Ventilator tip 1

Help een ventilator nauwelijks om de kamer van je kind af te koelen? Maak er een airco van! Dit doe je door een bak ijsklontjes of bevroren flessen water voor het apparaat te zetten. De lucht die vervolgens de kamer inblaast is dan heerlijk koel.

7. Ventilator tip 2

Is het buiten afgekoeld maar is het in de slaapkamer van je kind nog steeds benauwd? Zet een raam open en een flinke ventilator op de hoogste stand in de deuropening die de gang in blaast. De ventilator zal langzaam de warme lucht uit de kamer trekken. Vanwege het kleine luchtdrukverschil zal er koele lucht via het raam naar binnen worden gezogen. Je kunt je ventilator ook voor het raam plaatsen.

8. Naar buiten

Deze tip is niet alleen praktisch, maar dit gaat je kind zeker super leuk vinden. Is het 's nachts binnen niet uit te houden en buiten een stuk koeler; sleep de matrassen naar buiten of hang hangmatten op en slaap eens met z'n allen onder de sterren. Spannend!

En helpen deze tips allemaal niet; ontspan! Voor je het weet, is het weer over met de hitte en het mooie weer…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.