Laurien Bleeker
Laurien Bleeker School 17 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Deze traktaties geef je aan je kind tijdens én na het lopen van de avondvierdaagse

In veel steden wordt de avondvierdaagse weer gelopen deze maand. Vier dagen lang wandelen met hele schoolklassen kinderen in de avond. Dat vraagt om de nodige voorbereiding en om een dikke beloning na alle stappen die gezet zijn. Daarom hebben we een handig overzicht gemaakt met avondvierdaagse traktaties voor je kind, voor tijdens én na het lopen.

“We hebben een potje met vet, al op de tafel gezet, retteketet”: hét liedje dat elke avondvierdaagse weer door kinderen gezongen wordt. Net als “We zijn er bijna, we zijn er bijna, maar nog niet he-le-maal!”. En tijdens het zingen van die liedjes, wordt er lekker gesnoept. Want ja, een avondvierdaagse zonder heuptasje vol snacks, is geen avondvierdaagse!

Welke traktaties geef je mee aan je kind tijdens de avondvierdaagse?

Wat geef je nou mee aan je kind tijdens de avondvierdaagse? Vaak begint de wandeltocht meteen na het avondeten, dus echt hongerig kan je kind niet zijn. Snackjes meegeven is dus meer voor het idee, dan dat het echt nodig is. Geef daarom niet te veel mee, want je kind moet het rugzakje of de heuptas wel kunnen dragen.

Vocht

Een fles water is in ieder geval geen overbodige luxe. Verder kun je denken aan een paar kleine snacks, zoals wat plakjes komkommer, watermeloen of partjes sinaasappel. Slechte drinkers krijgen dan meteen wat vocht binnen en dat is zeker op warme dagen belangrijk.

Snacks

Een pakje druivensuiker voor een boost energie mag er ook bij, maar een banaan kan ook. Voor de liefhebber een handje noten, maar voor jonge kinderen is dit vanwege stikgevaar niet aan te raden. Een doosje rozijnen is dan een fijn alternatief. Soms krijgen kinderen een pakje Liga’s of sultana’s mee.

Kinderen delen ook graag hun snacks met vriendjes, dus iets extra’s is leuk om mee te geven. Hongerige kinderen kun je een boterham meegeven, met pindakaas bijvoorbeeld. Dat vult goed en geeft energie.

Geef je snoep mee tijdens de avondvierdaagse?

Snoep is natuurlijk totaal niet voedzaam, behalve dat de snelle suikers een energieboost kunnen geven. Maar het hoort er wel een beetje bij. Ook delen kinderen graag een snoepje uit aan het groepje waarmee ze lopen, dus wat extra’s in de tas kan best. Denk aan een zakje gummy beertjes of wat lange jan snoepjes.

Leuke avondvierdaagse traktaties van HEMA

Wanneer je kind de avondvierdaagse heeft uitgelopen, dan wil je misschien een flinke beloning geven. HEMA heeft een speciaal assortiment met leuke traktaties van snoep voor na de avondvierdaagse. Denk aan een gouden medaille gemaakt van melkchocolade, een snoepboeket, een ketting met puntzak vol snoep, een vilten tasje gevuld met snoepjes of een champagnefles gevuld met chocoladesnoepjes.

Cadeautjes die je na de avondvierdaagse kan geven aan je kind

Natuurlijk hoef je geen snoep te geven aan je kind na de avondvierdaagse. Een klein cadeautje is net zo leuk. Denk bijvoorbeeld aan een bosje bloemen, veel kinderen vinden dat helemaal geweldig. Of een medaille die ze voor altijd kunnen bewaren, een vrolijke button of een zelfgemaakt cadeau.

11 dingen die alle ouders denken tijdens de avondvierdaagse

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.