Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 23 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

11 dingen die alle ouders denken tijdens de avondvierdaagse

In veel gemeenten vindt deze week, of binnenkort, de avondvierdaagse plaats. Dat betekent hordes wandelende kids en hun ouders die door door de straten trekken. Wanneer je meeloopt is er een grote kans dat deze elf dingen zeker even door je hoofd schieten.

Trek jij deze week de wandelschoenen aan om de vijf (of misschien wel tien) kilometer te lopen? Dan zul je onderweg deze dingen vast denken.

Wat alle ouders denken tijdens de avondvierdaagse

Hoe leuk en sportief dit jaarlijkse evenement ook is, deze dingen denkt iedere ouder tijdens het lopen minstens één keer.

1. Wat is dit voor een tijdstip?!

De avondvierdaagse start meestal rond 18.00 uur. Precies rond etenstijd dus. Dat betekent dat je ervoor moet eten, want als je om 20.00 uur eindelijk thuis komt, is het al te laat. Daardoor ben je vier dagen lang aan het racen en stressen om iedereen op tijd gevoed en klaar te krijgen voor de wandeling. Dat is nog vermoeiender dan die 5 kilometer lopen.

2. Waar staat onze school…

Vooral in grotere steden kan het een hele klus zijn om je school te vinden bij de start. Terwijl jij blij bent als je eindelijk de rest van de school hebt gevonden, rennen je kinderen als kippen zonder kop rond op zoek naar hun vriendjes.

3. Gaan we al?

En dan is het wachten op het startsignaal en dat duurt maar en dat duurt maar. Had je toch net zo goed wat later kunnen eten.

4. Loop niet zo voor m’n voeten

Wandelen is hartstikke leuk, maar niet als er continu iemand voor je voeten loopt in een slakkentempo.

5. Waar is mijn kind nu weer?!

Als je een kleuter hebt blijft hij misschien nog in de buurt, maar zodra ze wat ouder zijn rennen die kinderen alle kanten op. Grote kans dat jij je kind meer dan eens kwijt bent onderweg.

6. Niet wéér een tunnel!

M’n oren!

7. Moet ik nu nog twee uur naast deze ouder lopen…

Dat praatje op het schoolplein is prima, maar 5 kilometer lopen naast een andere ouder waar je niet veel mee gemeen hebt… Dan duren die twee uur toch wel heel lang.

8. Waar zijn de liedjes gebleven?

De tijd van ‘Daar boven op de berg’ en ‘Een potje met vet’ zijn voorbij, de kinderen van tegenwoordig zingen niet meer. Ze hebben hooguit een speaker bij zich waar de Snollebollekes uit schallen.

9. Jemig wat hebben die kinderen veel snoep bij zich

Er zijn ouders die geven hun kinderen de halve Jamin mee tijdens het lopen. Kom jij aan met je rolletje Fruitella en worteltjes…

10. Kunnen we afsnijden?

Die laatste kilometer is niet het leukste, je kind is moe en heeft het wel gehad. Kunnen we ergens een stukje afsnijden zodat we sneller bij de finish zijn?

11. Was het maar vast donderdag

De eerste dag ben je nog redelijk enthousiast. De tweede dag wordt dat al minder en op woensdag zou je toch echt heel graag willen dat het al donderdag was.

8 dingen die iedere ouder herkent die de avondvierdaagse loopt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.