Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Eropuit 30 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Flevoland

Voor iedereen zit de herfstvakantie er weer op en is het harde werken weer begonnen. Maar wees niet getreurd, ook buiten de vakanties om kan je leuke dingen doen met je kinderen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor het gezin, met deze keer de provincie Flevoland als uitgangspunt.

Je hebt namelijk helemaal geen vakantie nodig om leuke uitjes met je kinderen te ondernemen.

November

Als je vorige week vakantie had, moest je misschien alsnog veel binnenblijven vanwege alle regen. Waar het op veel plekken afgelopen weekend wel droog was en de zon zich liet zien, weet je natuurlijk maar nooit wat het weer de komende dagen gaat doen. Het wordt alweer november en dan kan het weer nog alle kanten opgaan.

Met af en toe een zonnetje en de mooie herfstkleuren die langzamerhand verschijnen, is het in deze tijd absoluut geen straf om even lekker naar buiten te gaan. Maar omdat je nooit weet hoelang het weer goed blijft in Nederland, geven wij jullie graag tips voor zowel leuke binnenactiviteiten als buitenactiviteiten in Flevoland. Zo kunnen jullie ongeacht het weer altijd iets leuks doen samen.

De leukste buitenactiviteiten in Flevoland

Met deze buitenactiviteiten in Flevoland doe jij je kinderen sowieso een plezier.

1. Belevenissenbos

Moeten jouw kinderen een beetje energie kwijt? Neem ze dan een middag mee naar het Belevenissenbos in Lelystad. In dit bos zijn heel veel speeltoestellen en er is ook veel water. Kinderen kunnen hutten bouwen, klimmen, klauteren en spelen in een boomhut.

2. Batavialand

Als je twijfelt of je het aandurft om een hele middag buiten te lopen met je kids, ga dan samen naar Batavialand in Lelystad. Hier zijn namelijk zowel binnen- als buitenactiviteiten. Binnen heb je een museum gericht op de maritieme geschiedenis van Nederland en buiten heb je het Bataviawerf, waar je historische schepen in aanbouw kunt zien. Je kunt dus alsnog kiezen wat je doet.

3. Hans & Grietje

Houden jouw kinderen van sprookjes en een beetje spanning? Dan is het speelpark Hans & Grietje in Zeewolde een leuk uitje voor jullie. Kinderen kunnen hier avontuurlijke paden volgen, huizen van snoep verkennen, spelen in het bos en genieten van alle sprookjesachtige attracties.

4. De Orchideeën Hoeve

Als jij als ouder stiekem ook nog een beetje wilt genieten, neem je kinderen dan mee naar De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Je kijkt namelijk je ogen uit: kleurrijke vlinders, bijzondere vogels, flamingo’s, aapjes, alpaca’s, je ziet het hier allemaal.

5. Netl De Wildste Tuin

Als het weer het toelaat, is een middagje naar Netl De Wildste Tuin in Kraggenburg een echte aanrader. Kinderen kunnen hun energie kwijt door het obstacle parcours, de bamboejungle, de modderglijbaan, slingertouwen, de kabelbaan en de schommels.

De leukste binnenactiviteiten in Flevoland

Met deze binnenactiviteiten in de provincie Flevoland vermaken je kinderen zich urenlang.

1. Aviodrome

In dit rijtje kan het Aviodrome in Lelystad natuurlijk niet ontbreken. In dit luchtvaartmuseum kunnen kinderen historische vliegtuigen van dichtbij bekijken en de geschiedenis van de luchtvaart ontdekken. Mocht het weer het toelaten: ook buiten zijn er enkele vliegtuigen opgesteld om te bekijken.

2. FunZone

Is het buiten slecht weer? Geen probleem, neem je kinderen gezellig mee naar FunZone in Almere. Hier kunnen zij trampoline springen, in de ballenbak, van de glijbaan, klimmen in de klimtoren, lopen over de loopbruggen en dansen op de discovloer. Oftewel: voor ieder wat wils.

3. The Game Box

Kunnen jouw kids geen genoeg krijgen van gamen en spelletjes spelen? Neem ze dan als verrassing eens mee naar The Game Box in Almere. Voor elke leeftijd en voor zowel jongens als meisjes zijn er leuke games en spelletjes, zoals autoraces, basketballen, flipperkasten, dansmachines en air hockey.

4. GlowGolf

Hebben jullie als gezin weleens minigolf gespeeld? Hoe leuk is het dan om dit nog een keertje te doen, maar dan net even anders, zoals bij GlowGolf in Almere. Hier moet je in het donker vijftien glow in the dark minigolfbanen zien te verslaan. Ook leuk: muziek staat tijdens dit uitje centraal.

5. De Ducdalf

Hebben jullie zin in een leuk, gezellig en actief uitje? Ga dan samen naar De Ducdalf in Espel. Hier kan je kiezen welke activiteit jullie willen doen: gaan jullie de strijd aan in een potje bowlen of gaan jullie de hersens kraken in een escape room? Je kan hier aansluitend ook dineren, als een leuke afsluiter.

Leuke binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de provincie Drenthe

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.