Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Ouderschap 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Moet ik mijn kind van school halen of moeten we doorzetten?’

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Ingrid (38) haar dilemma voor: “Moet ik mijn kind van school halen of moeten we doorzetten?”

“Een halfjaar geleden ben ik samen met mijn man en zoon (10) vanuit de stad naar een klein dorpje middenin de natuur verhuisd. We wilden een minder druk leven en meer ruimte. Ons appartement met twee slaapkamers hebben we verruild voor een vrijstaande boerderij met veel land eromheen. Een droom, zou je denken. Qua wonen is het ook een droom, het enige waar ik mee in mijn maag zit, is mijn zoon.

Nieuwe school

Door de verhuizing moest mijn zoon Renze van school wisselen. Het deed ons pijn, want hij had het enorm naar zijn zin, was populair en had veel vrienden. Op zijn nieuwe school moest hij helemaal opnieuw beginnen. Tijdens de eerste dagen had hij het naar zijn zin. Kinderen waren nieuwsgierig naar de nieuwe jongen en hij mocht meespelen. Al snel veranderde dit en nu wordt hij soms zelfs gepest.

Een ander kind

De afgelopen maanden is Renze een ander kind geworden. Hij is stiller, wil niet meer met kinderen spelen en is het liefst thuis. Zo was hij nooit. Hij was altijd degene die naar buiten en op avontuur wilde. Ik heb al meerdere gesprekken gehad met Renze en gezegd dat hij moet doorzetten en dat het vast beter wordt, maar gaat het echt beter worden? Ook ben ik al op school geweest om over de situatie te praten. Zij geven aan dat ze er alles aan doen om Renze zich thuis te laten voelen en dat ze nu ook niet meer weten wat ze moeten doen.

Kind van school halen of niet?

We staan nu als gezin voor een dilemma. Wat moeten we doen? Moet ik mijn kind van school halen of moeten we doorzetten? Ik weet het niet meer. Als ik eraan denk dan word ik alleen maar verdrietig van deze situatie.”

Dilemma: ‘Kan ik van mijn zoon (17) verwachten dat hij op mijn dochter (8) past als ik werk?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.