Sanne Verweij
Sanne Verweij Vakantie 27 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Met deze tips maak je jouw kind de allerblijste deze vakantie

Met de zon op jullie bol en de voetjes in de lucht genieten jullie op het strand. De kinderen zijn aan het spelen in het zand en je kan je niks beters voorstellen; waren de kinderen nou maar de hele vakantie zo blij.

Het is pas echt vakantie als er geen ruzie is en iedereen het naar zijn zin heeft. In het principe van zij blij, jij blij: met deze tips maak je jouw kinderen de allerblijste van het vakantiepark!

Zo maak je jouw kind de allerblijste op vakantie

Blije gezichtjes plus een lekker zonnetje en een prachtige locatie staan garant voor een tophumeur voor iedereen.

Blauw blauw water

Naar beneden roetsjen van de glijbaan of op eigen initiatief lekker naar het zwembad kunnen omdat het zo dichtbij is. Als jij ze er niet uithaalde, waren ze daar hele dagen te vinden. Echt, hoe blij een kind kan worden van een beetje water.

Geen gekibbel

Hoe relaxter jullie zijn, hoe relaxter de kinderen ook zijn. Als jullie de hele vakantie zitten te kibbelen is er niks aan. Is het duidelijk dat jullie ook genieten en plezier hebben? Dan kunnen de kinderen dat ook. Jij blij en zij blij (en andersom)!

Quality time

In je eentje is alles een stuk minder leuk toch? Nu jullie de tijd hebben en niet rondracen om naar werk te gaan of de kinderen naar school te brengen, is er opeens plaats voor fijne rustige momenten samen. Even samen spelen en de aandacht voor elkaar hebben, is al heel wat.

Avontuurlijke activiteiten

Jullie hoeven heus niet bergen te beklimmen terwijl jullie hoogtevrees hebben of urenlang door de bossen te lopen, het is al leuk om even uit je comfortzone te gaan. Bowlen kan al een goed idee zijn, dat doen jullie waarschijnlijk nooit. En meestal gebeurt er met zo’n activiteit altijd wel iets waar jullie nog dagen over na kunnen lachen.

Slingeraapje

Als kleine aapjes rennen ze door de (binnen) speeltuin heen en weer. Als jij je moeilijk kan concentreren op je boek, dan is dat jammer dan. De kinderen krijsen van plezier.

Wij eisen ijs

Even gek doen mag wel; nu het eindelijk vakantie is kan de portemonnee weer tevoorschijn getrokken worden. Toch is dat koude ijsje maar al te lekker op een hete zomerdag en kan je niet anders dan genieten van dat schattige bekkie van je kind met die veeg ijs op zijn neus.

Doe eens gek

Doe eens helemaal iets anders dan normaal: iets bijzonders. Als jullie nooit uit eten gaan, kan het leuk zijn om dat een keer te doen. Als jullie normaal nooit naar het strand gaan, kan dat een heel leuk uitje zijn. Ook een klein verrassingscadeautje kan ze de hele dag doen stralen.

Mmm, lekker!

Wat maakt kinderen altijd blij, of het nou vakantie is of niet? Je raadt het al: de 3 p’s! Patat, pannenkoeken en pizza doen het bij bijna elk kind goed. Het liefst eten ze het elke dag en nu het vakantie is mag het best wel even ongezond. Die groentes komen later wel weer.

Vakantie tradities

Jullie zullen ze vroeger misschien ook wel gehad hebben: vakantie tradities. Bijvoorbeeld elke eerste dag op de camping is het eerste wat jullie doen het water inspringen of elke laatste dag patat eten. Zo’n traditie creëert eigenheid en vooral erg veel gezelligheid!

Melissa (38) durft niet meer op autovakantie met de kinderen: ‘Ze slaan elkaar de hersens in’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.