Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 19 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

8 boeken over opvoeding en ouderschap die iedere ouder wel kan gebruiken

Toen je eenmaal in verwachting was van een klein hummeltje las je je suf. Je wilde weten wat je kon verwachten van de bevalling en hoe je de kraamweken door moest komen. Eenmaal daar kwam je er natuurlijk achter hoe vanzelf dat ging. Maar nu de terrible two’s zijn aangebroken kun jij nog wel wat boeken over opvoeding gebruiken want my oh my wat kunnen ze klieren.

Boeken over opvoeding

Hoewel je niet alles letterlijk uit een boekje moet halen, kunnen we ons voorstellen dat enkele handvatten zeker niet overbodig zijn. Deels gaat het ouderschap heel natuurlijk maar wat goede boeken over opvoeding doorspitten op goede tips kan nooit kwaad.

1. Omdenken in opvoeding – Berthold Gunster

Van de serie ‘Omdenken’ zijn inmiddels al behoorlijk wat boeken verschenen. Goed om te weten voor de fans die ook ouder zijn, voor maar €4,99 leer jij om te denken in het ouderschap. Niet denken in problemen maar in oplossingen. Extreem handig, geloof ons.

boeken over opvoeding
Bron: Bol.com

2. Mild Ouderschap: Zelfs tijdens de woedeaanval in de supermarkt – Nina Mouton

Niks geen regels of doelgericht stappenplan. Op basis van haar eigen ervaring als moeder legt Nina uit hoe je leert vertrouwen op je eigen gevoel en jouw manier van opvoeding. Het boek kost €24,99.

boek over ouderschap
Bron: Bol.com

3. Pubers zijn leuk! Zeker als je ze begrijpt – Tischa Neve

Tja, pubers kunnen enorm ingewikkeld zijn. Veel ouders noemen dit zelfs de meest ingewikkelde fase die zij doormaken met hun kids. Leren daarmee om te gaan is daarom extra waardevol. In dit boek van €20,95 krijg je enorm veel praktische tips maar lees je ook interessante columns van andere ouders.

boek over de puberteit
Bron: Bol.com

4. How2talk2kids – Adele Faber

Praten met kinderen is echt niet altijd even makkelijk. Dit boek geeft je allerlei waardevolle tips over communiceren met kinderen. Fijn voor hen maar ook voor jou. Het boek is toepasbaar op kinderen tussen de 2 en 20 jaar oud dus voor de €23,50 kun jij er enorm lang mee vooruit.

boek over opvoeding
Bron: Bol.com

LEES OOK: Lezen en kinderen: alles wat je wil weten op een rij

5. Commando papa – Neil Sinclair

Dit boek is er voor aanstaande en kersverse vader die wel een handleiding kunnen gebruiken. Dit boekje kost maar €14,99 en neem je handig overal mee naartoe. Natuurlijk ook met een korreltje zout te nemen.

boeken over vaderschap
Bron: Bol.com

6. Luister je wel naar mij? – Martine Delfos

Martine Delfos legt uit hoe je met kinderen van verschillende leeftijd in gesprek gaan. Doe je dat spelenderwijs of zijn er bepaalde vraagtechnieken die beter bij bepaalde kindjes passen. Een onmisbaar boek voor alle ouders die het belangrijk vinden altijd in gesprek te blijven met hun kids. Het boek kost €31,29.

boek over ouderschap
Bron: Bol.com

7. Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen – Philippa Perry

Dit is momenteel een van de populairste boeken op het gebied van opvoeding. Het is modern en geeft allerlei onmisbare tips over onder andere slapen, eten en onderwijs. Het is geschreven door een therapeut die ook veel ervaring heeft als moeder zelf. Dit boek kost €22,99.

boeken over opvoeding
Bron: Bol.com

8. Niet aan kind en gezin verklappen – Hanne Luyten

Moeder Hanne neemt het moederschap zoals het komt en geeft fortuinlijk toe dat dat niet altijd glorieus gaat. Lekker herkenbaar want bij wie is dat nou wél het geval? Haar bloopers deelt ze in dit boek maar pssst, niet verder vertellen hè?! Het boek kun je al bestellen voor €19,99.

boeken over ouderschap
Bron: Bol.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.