Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vrije Tijd 7 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

5x de leukste bordspellen voor het hele gezin

De tijd van het binnen zitten is aangebroken. De truien zijn uit de kast gehaald, de kaarsen staan op tafel en de verwarming staat weer aan. Tijd voor een leuk spelletje, dus! Daarom geven wij jullie tips voor de leukste bordspellen om met het hele gezin te spelen.

Met deze spelletjes komen jullie de winterperiode wel door!

Binnen zitten

De herfst is in volle gang en dat merken we maar al te goed. Oktober was erg nat en de eerste herfststorm is zelfs al geweest. Waarschijnlijk heb je dus veel binnen moeten zitten de afgelopen tijd en ben je daar toch wel een beetje klaar mee. Helaas weet je nooit wat het weer gaat doen in ons kikkerlandje.

De herfst kan heel mooi zijn met een zonnetje, mooie herfstkleuren en een fijne temperatuur. Maar de herfst kan ook minder mooi zijn, met veel regen, kou en wind. Als dit laatste nu het geval is, moet je er zelf thuis maar het beste van maken. Om jullie daarbij te helpen, geven wij graag tips voor leuke bordspellen die je met het hele gezin kan doen.

Bordspellen voor het hele gezin

Zoek jij nog een leuk bordspel om te spelen met je kinderen? Kijk dan eens naar deze spelletjes:

1. Beat the Parents

Houden jouw kids niet van spelletjes? Wedden dat ze getriggerd zijn als je zegt dat ze in dit spel tegen jullie als ouders strijden? In Beat the Parents spelen kinderen tegen hun ouders om te bepalen wie de baas wordt in huis. Het spel bestaat uit kennisvragen en actieve uitdagingen. Jullie mogen zelf kiezen wat de verliezer moet doen: de afwas, stofzuigen, de kamer opruimen?

2. Cluedo

Voor dit spel moeten de kinderen minimaal 8 jaar zijn, want je moet wel wat inzicht hebben om mee te spelen. In het spel Cluedo is er iemand vermoord, en de spelers moeten zelf onderzoeken wie de moordenaar is, waarmee de moord is gepleegd en waar de moord is gepleegd. Gaandeweg kun je steeds meer zaken wegstrepen en kom je voor jezelf tot een conclusie.

3. Levensweg

In het spel Levensweg stap je in een auto naar keuze en reis je door je leven: van de geboorte tot aan je pensioen. Onderweg kom je langs belangrijke mijlpalen en ontdek je jouw lot: is het gunstig of ongunstig? Misschien ga je wel trouwen, krijg je je eigen familie of ga je vroeg met pensioen. Het spel bestaat uit kansen, risico’s nemen en spannende wendingen.

4. Ticket to Ride Europe

In het spel Ticket to Ride Europe reizen jullie heel Europa over en onderweg moeten jullie de routes op jullie bestemmingskaarten volbrengen. Door steden aan elkaar te verbinden, maar alleen als je de goede kaartencombinaties hebt. Wie aan het eind de meeste punten heeft verzameld met het treinnetwerk, is de winnaar.

5. Wedden dat je het kan?

Hebben jullie juist zin in een ontspannen, grappig spelletje? Dan is Wedden dat je het kan? een echte aanrader. Elke speler moet grappige, bizarre en leuke opdrachten uitvoeren en de andere spelers moeten wedden of hem/haar dit wel of niet gaat lukken. Als het goed is geraden, dan winnen de andere spelers het ingezette speelgeld dubbel terug en de uitvoerende speler krijgt een beloning.

Inspiratie: zo maak je samen de allermooiste herfsttafel (met voorbeelden)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.