Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Nieuws 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze kleuters rijden rond in een ‘speelgoedauto’ van meer dan 40.000 euro

We willen allemaal het beste voor onze kinderen, maar waar de een tevreden is met een speelgoedauto van een tientje, gaat de ander voor een íets duurder exemplaar. De tweeling van de familie Azimi rijdt namelijk rond in een auto van meer dan 40.000 euro. Zij kochten namelijk de Bugatti Baby II voor hun kinderen.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Sommigen vinden een paar schoenen van 400 euro buitensporig, terwijl iemand anders gerust een paar honderd euro neerlegt voor een paar babysneakers. Maar ik denk dat we voor een groot deel van de bevolking spreken als we zeggen dat een mini Bugatti voor meer dan 40.000 euro wel érg extravagant is.

Bugatti Baby II

Oké, de Bugatti Baby II valt dan ook niet echt in de categorie speelgoedauto. Het is namelijk een echte auto waar je ook als volwassene in kunt rijden. Wel is de topsnelheid van de snelste versie ‘slechts’ 70 kilometer per uur. Sasan Azimi, ondernemer uit Zeeuws-Vlaanderen en een bekend liefhebber van snelle automodellen, kocht de auto dan ook niet alleen voor zichzelf. Ook zijn tweeling mag op zijn privédomein met de verkleinde uitgave van de Bugatti Baby II rijden.

De Bugatti werd al in 2019 gepresenteerd, ter ere van het 110 jarig bestaan van het merk. De familie Azimi moest dus wel zo’n drie jaar wachten op hun prachtige aanwinst, meldt Autovisie. Want na de onthulling in 2019 was het overgrote deel van de beschikbare 500 exemplaren was al snel vergeven. In de weken erna noteerde Bugatti al snel de 500e order. Het duurde echter vervolgens nog lange tijd voordat The Little Car Company uit Engeland de bouw van de Baby II voor Bugatti kon opstarten.

100ste exemplaar

Maar dat is niet het enige, de tweeling van de familie Azimi rijdt namelijk niet in zomaar een exemplaar van deze Bugatti Baby II, want ze ontvingen precies het honderdste exemplaar! Ze waren overigens niet de honderdste koper, aangezien er ook iemand was die maar liefst zes stuks kocht (say what?!). 

Wat de de familie Azimi precies heeft betaald voor hun Bugatti Baby II is niet bekend, maar de prijzen beginnen bij een slordige 40.000 euro en lopen op tot over de 60 mille. De prijs is afhankelijk van de uitvoering, Base, Vitesse en Pur Sang gedoopt.

Wat de mogelijkheden zijn en hoe de auto tot stand is gekomen, legt onze collega en Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in onderstaande video.

De ultieme lijst met statussymbolen voor ouders: welke musthaves heb jij in huis?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.