Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 21 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de leukste ideeën om buiten te sporten met je kind

Binnen sporten zit er voorlopig even niet in, maar sporten is wél heel belangrijk en gezond, zeker voor kinderen. Dus is de enige optie om buiten te gaan sporten. Maar zie ze daar maar eens enthousiast voor te krijgen…

Gelukkig weten wij daar wel iets op, en daarom zetten wij de leukste ideeën om buiten te sporten met je kind op een rij.

Buiten sporten met je kind

Warme (thermo)kleding aan, en gaan!

1. Mountainbiken

Mountainbiken is niet makkelijk, maar wel heel leuk en uitdagend. Bovendien kun je het op heel veel plekken in Nederland doen. Als je kind zelf geen mountainbike heeft kun je er misschien eentje lenen van een vriendje, of je kunt er eentje huren. Begin met een makkelijke route, en als je kind dat eenmaal onder de knie heeft kun je steeds een uitdagender parcours kiezen.

2. Geocachen

Een lekkere lange wandeling maken rekenen wij zeker ook onder sporten. Met geocachen maak jij wandelen écht leuk voor je kind. Volg de aanwijzingen van de route en zoek daarna waar de mini schat verstopt ligt. Je kunt zelf in de Geocaching-app een plek kiezen om te wandelen en de lengte van de route selecteren, ideaal!

3. Skaten

Skaten of rolschaatsen vinden veel kids echt geweldig. Oké het vergt wat oefening, waarschijnlijk ook voor jezelf. Maar als jullie het eenmaal onder de knie hebben is het een heerlijke manier om samen buiten te sporten.

4. Freerunnen

Jumpen, rennen en bijna vliegen. Freerunnen is in korte tijd een immens populaire sport geworden. En dat is niet voor niets, want al die tricks zien er super gaaf uit. Je kind kan op Freerunningles gaan, maar ook via YouTube kan je veel handige tutorials vinden.

5. Balsport

Natuurlijk zijn er ook heel veel balsporten die je samen buiten kunt doen. Wat dacht je van een potje basketbal, voetbal, korfbal, volleybal, tennis of hockey? Ook al kunnen jullie er helemaal niets van, samen sportief bezig zijn is altijd leuk!

6. Boarden

Skateboarden en vooral longboarden zijn de laatste tijd weer een stuk populairder, ook onder kinderen. Toegegeven, het duurt even voordat je het onder de knie hebt, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt is het super leuk om een lekker stukje te boarden samen met je kind.

Tikkertje, knikkeren en elastieken: dit leren je kinderen van buitenspelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.