Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Persoonlijke verhalen 19 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Nynkes zoontje (6) is paranormaal begaafd: ‘Hij zag een vrouw op de overloop’

Is er meer tussen hemel en aarde? De één is daarvan overtuigd, de ander is sceptisch. Maar als je een zoontje hebt die zielen ziet, kun je eigenlijk niet anders dan het geloven. Nynke (36) weet er alles van, want haar zoontje Kai is zelf paranormaal begaafd.

“Kai en Jesse zijn een tweeling, daardoor heb ik altijd direct vergelijkingsmateriaal. Het viel me dus ook al snel op dat ze heel verschillend waren. Kai was altijd al heel gevoelig, hij kon soms huilen zonder dat ik precies begreep waarom. Later begon hij ook moeilijke vragen te stellen. Als moeder had ik altijd het het gevoel dat er iets was, maar ik snapte het niet. Ik kon er mijn vinger niet op leggen. Ze zeggen vaak dat je als moeder je kind kan lezen. Met Jesse kon ik dat, maar met Kai heel vaak niet.

Nieuwetijdskind

Hij was steeds vaker verdrietig en boos, en op een gegeven moment kon hij niet goed meer slapen. Toen zijn we naar een vrouw gegaan, een zweverig type. Toen ik alle punten opnoemden waar we met Kai tegenaan liepen zei ze eigenlijk direct: ‘Dit is een nieuwetijdskind.’

Ze vertelde ons meer over nieuwetijdskinderen en het was allemaal precies Kai. Het perfectionistische, het niet goed tegen prikkels kunnen. Het paste allemaal bij hem. Dus zijn we daarmee aan de slag gegaan. We probeerden hem te ontprikkelen. We probeerden zalfjes en een verzwaringsdeken. We haalden van alles uit de kast.

Overleden neefje

Dat ging op zich al een stuk beter. Tot we twee jaar geleden begonnen te vermoeden dat er nog meer speelde. Het begon eigenlijk met één opmerking over mijn overleden neefje. Mijn zus is namelijk tijdens de bevalling een kindje verloren, Sten. En op een avond toen Kai bang was zeiden we tegen hem: ‘Je hoeft niet bang te zijn, wij beschermen je.’ Waarop Kai antwoordde: ‘Ja, net als Sten, hij beschermt mij ook.’ Wij waren natuurlijk verbaasd door die opmerking. Waar kwam dat opeens vandaan? Toch besloten we het verder te laten rusten.

Maar al snel volgde weer een zo’n moment. We zaten aan de eettafel en Kai zei opeens, out of the blue: ‘Mem, als we naar school lopen, dan praten die overleden mensen altijd tegen me. Niet die mensen onder de grond, maar die in de hemel.’ Ik probeerde rustig en normaal te reageren, en vroeg hem waar het dan precies was, en wanneer. Maar van binnen dacht ik: wat?! Tegelijkertijd wist ik: een kind van drie jaar verzint dit niet.

Nynke
Nynke en Michèl met hun zoontjes Kai en Jesse, Bron: Eigen beeld

Een oud huis

Tijd ging voorbij en we besloten te gaan verhuizen. We kochten een oud huis, uit 1790. Toen we eenmaal verhuist waren volgde al snel een volgend moment. Ik bracht hem op een avond naar bed, en bij het instoppen zei hij: ‘Weet je dat de mensen die hier eerst woonden ook een kindje hebben dat is overleden?’ Natuurlijk wist ik dat niet, ik voel en zie die dingen niet. Maar Kai zei het zo luchtig en relaxed dat ik dacht. Prima, als hij er zo luchtig over doet, dan doe ik dat ook.

Dat ging eigenlijk goed, tot hij een paar weken geleden niet kon slapen ‘s nachts. Hij zag een vrouw staan op de overloop, hij was bang en kroop onder zijn deken. Maar steeds als hij keek, stond ze er nog. ‘Ik durfde niet te kijken mama’, zei hij. Dat was het punt waarop ik dacht. Nu moet ik er iets mee doen. Want nu is hij angstig en dat vind ik niet meer oké.

Paranormaal begaafd

Daarom zijn we naar een vrouw gegaan die zelf paranormaal begaafd is. Zij bevestigde dat Kai inderdaad ook paranormaal begaafd is. Hij staat als het ware heel ‘open’ voor alles. Voor prikkels, licht en voor alles wat leeft én wat niet leeft. Omdat die zielen weten dat ze via hem contact kunnen maken met de wereld, zoeken ze hem ook sneller op. Dit zesde zintuig komt vaker voor bij nieuwetijdskinderen, voornamelijk als ze tussen de 4 en 7 jaar oud zijn ervaren ze dit heel sterk.

Die bevestiging van haar vond ik heel fijn. Het geeft een soort rust. Nu komt er het punt dat we Kai moeten leren er zo goed mogelijk mee om te gaan. We hebben ons huis laten reinigen, en proberen Kai te leren dat hij het altijd tegen ons moet zeggen als hij iets ervaart.

Ik hoop dat hij ook zal leren om zichzelf hier tegen te beschermen. Het is alleen best lastig voor een jongen van 6 om aan te geven: nu even niet. Zoals met die vrouw op de overloop. Eigenlijk moet hij dan hardop zeggen: ‘Wil je weg gaan, want ik wil slapen.’ Maar dat is iets dat hij echt nog moet leren.”

7x creepy uitspraken van kinderen a la ‘the sixth sense’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.