Sophie Nortier
Sophie Nortier Mentale gezondheid 28 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

7x creepy uitspraken van kinderen a la ‘the sixth sense’

Wie heeft er niet de film The Sixth Sense gezien waarin Cole een bijzonder gave heeft. Ouders deelden op Reddit creepy uitspraken van hun kinderen die niet onderdoen voor de kleine Cole. Vanavond dus met het licht aan slapen!

Dat kids soms onverklaarbare dingen zeggen is niks nieuws. Meestal gooi je dat op de leeftijd. Maar toch… als je deze uitspraken van je kind hoort, ga je toch denken dat er iets meer speelt.

1. ‘Zo ging ik ook dood!’

‘M’n zoon was 3 en trapte over zijn LEGO-poppetjes heen. Toen ik vroeg of hij wilde stoppen, zei hij: ‘Zo ging ik toch ook dood?’ ‘Nee, je bent nog nooit doodgegaan.’ ‘Echt wel! Toen ik 2 was. Ik werd geraakt door een auto, mijn andere moeder raakte overstuur en toen kwam jij.’ Nu hij een tiener is, kan hij zich niet herinneren dat hij dat ooit heeft gezegd…’

2. Miskraam

‘Een vriendin van mij had een miskraam voordat ze haar eerste kindje kreeg, een meisje. Een paar jaar geleden, toen zij 4 werd, waren we samen op een feestje. Het meisje zat op haar schoot en zei iets van ‘Sorry, mama, dat ik eerst bij je weg ging.’ Toen mijn vriendin verbaasd vroeg wat ze bedoelde, antwoordde ze dat ze voor de geboorte haar moeder had verlaten, maar daarna weer terugkwam. En dat terwijl ze niks af wist van de miskraam. Super creepy.’

3. Auto-ongeluk

‘We gingen met de hele familie een dagje weg, naar de plek waar mijn ouders waren opgegroeid. Onderweg reden we langs een huis waar 15 jaar geleden een meisje overleed bij een auto-ongeluk. Mijn nichtje, toen 4, was voor het eerst met ons mee. Uit het niets zei ze: ‘Oh, hier ging ik dood! Toch?’ En ze speelde weer vrolijk verder met haar poppen. Alsof het doodnormaal was…’

https://www.jmouders.nl/uitspraken-die-een-teken-kunnen-zijn-van-angst-bij-je-kind/

4. Fake ouders

‘Mijn zoon heeft het een jaar lang gehad over zijn ‘echte’ ouders (niet wij), met een heel strak en serieus gezicht. We hebben een samengesteld gezin, dus de ene keer is-ie bij mij, de andere keer bij zijn vader en stiefmoeder. Hij zegt dat wij zijn ‘fake’ ouders zijn, en dat-ie daarnaast nog een aantal ‘echte’ ouders heeft. We dachten dat het kwam door de scheiding en dat hij moest wennen aan zijn stiefmoeder en het switchen van huis. Zijn ‘echte’ ouders zouden ver weg op een boerderij wonen, samen met zijn broer.

Toen we een keer bij de Eerste Hulp zaten, in een aparte kamer, hoorden we af en toe mensen voorbij lopen op de gang. Opeens hoorde hij blijkbaar een bekende stem. ‘Dat was m’n échte moeder!’ Hij was meteen enorm uitgelaten, terwijl hij normaal vrij ingetogen is. Heel apart.’

5. ‘Ik was jouw moeder’

‘Toen mijn dochter 3 was, zei ze heel vaak tegen mij: ‘Ik was jouw moeder in de hemel’. Toen ik 6 weken zwanger van haar was, kwam mijn moeder er eerder dan verwacht achter dat ik zwanger was. Eigenlijk zouden we haar verrassen op haar 75e verjaardag, maar één van m’n nichtjes verklapte het al.

Toen m’n dochter later 4 was, bladerden we een keer door fotoboeken. Later die avond ontdekte ik dat ze 3 foto’s van mijn moeder eruit had gepikt en mee naar haar kamer had genomen. De volgende dag vroeg ik waarom. Ze hield de foto’s dicht tegen zich aan en antwoordde: ‘Omdat ik mooi ben.’

6. Ekster

‘M’n zoon was 3. Ik vroeg voor de grap wat hij was in zijn vorige leven. Hij keek me verdrietig aan en vertelde dat hij niets was. Alleen zichzelf. Direct daarna fleurde hij op en vertelde nog een verhaal.

“En voordat ik niks was, had ik zwarte vleugels en kon ik vliegen. En ik pakte álles wat glimde en glansde, want dat was van MIJ! Ik was een ekster.”

Het bizarre kwam daarna: hij wist opeens waar mijn oorbellen lagen die ik al heel lang kwijt was. Hij had een geheim doosje met glimmende sieraden in z’n kamer, de kleine boef.’

7. ‘Ziek’

‘Toen mijn nichtje 2 jaar was, raakte haar moeder opnieuw zwanger. Op een dag liep ze naar haar moeder om de buik te omhelzen en zei: ‘Kleine broertje ziek’. Een paar dagen later had ze een miskraam…’

Bang in het donker? 8 dingen die je kunt zeggen om je kind gerust te stellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Redbookmag

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.