Julia van Buuren
Julia van Buuren Vakantie 29 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

8x campings voor een onvergetelijke jongerenvakantie in Nederland

Lloret de Mar of Chersonissos? Niet alleen in het buitenland, maar ook in Nederland zijn er genoeg mogelijkheden om een onvergetelijke jongerenvakantie te beleven. Weet jouw kind nog niet wat zijn of haar ideale vakantiebestemming is? Wij helpen een handje op weg.

Een jongerenvakantie op een Nederlandse camping is een stuk goedkoper en, als we heel eerlijk zijn, is het als ouder ook een fijner idee dat je kind wat dichterbij huis blijft.

De eerste jongerenvakantie

Er komt een moment dat je kind ook graag zonder jou en met vrienden of vriendinnen op vakantie gaat. In Nederland gebeurt dit gemiddeld op zestienjarige leeftijd. Veel jongeren gaan dan voor het eerst op vakantie in eigen land. Jongeren zijn gemiddeld achttien jaar wanneer ze voor het eerste zonder ouders op vakantie gaan naar het buitenland. Vaak gaan ze wat korter op vakantie dan ouderen, gemiddeld tien dagen.

Leukste jongerenvakanties in Nederland

In Nederland valt er een hoop plezier te beleven, deze campings zijn perfecte bestemmingen voor een gezellige jongerenvakantie.

1. Camping Appelhof (Terschelling)

Eén van de populairste jongerencampings in Nederland is te vinden op de Waddeneilanden. Op zoek naar een feestvakantie? Deze camping heeft zelfs zijn eigen discotheek, ook zijn er veel strandfeesten en themafeesten.

2. Camping Duin en Strand (Scharendijke, Zeeland)

Deze Zeeuwse camping ligt vlakbij het strand en het Grievelingenmeer en heeft een eigen beachclub waar vaak themafeesten worden georganiseerd. Houd je van watersport en van strandfeesten? Dan is deze camping ideaal.

3. Camping Terpstra (Terschelling)

Deze camping, die vlakbij het strand ligt, heeft een relaxte sfeer en is gericht op jongeren. Zo worden er sporttoernooien georganiseerd, zijn er barbecue-avonden en, het belangrijkste uiteraard, worden er strandfeesten georganiseerd.

4. Camping Duinrell (Wassenaar, Zuid-Holland)

Deze camping ligt vlakbij attractiepark Duinrell, dus naast het vertoeven op de camping kun je ook in attracties of naar het Tikibad. Ook is er vaak avondentertainment, wat wil je nog meer?

5. Camping Stortemelk (Vlieland)

De Waddeneilanden zijn erg geliefd en dat is niet gek, want ook op Vlieland valt er genoeg te beleven. Naast de mooie duinomgeving en het het strand, kunnen jongeren ook genieten van de strandfeesten, surfen en muziekavonden.

6. Camping Janse (Zoutelande, Zeeland)

Zon, zee en strand vind je bij camping Jans. Geluidsoverlast is hier geen probleem, want er is speciaal een apart jongerenveld voor activiteiten en feesten.

7. Camping de Lakens (Bloemendaal aan Zee, Noord-Holland)

Deze camping voldoet helemaal aan de trendy en ontspannen sfeer van Bloemendaal. Strandfeesten, surfen, yoga of live muziek? Deze camping heeft het allemaal.

8. Camping ‘t Strandheem (Opende, Groningen)

Ook deze camping heeft een apart terrein, speciaal voor jongeren. Verder zijn er veel sportieve activiteiten en entertainment, perfect voor een gezellige vakantie met vrienden in het noorden van het land.

De top 10 vakantiebestemmingen waar jongeren (16+) graag hun zomer doorbrengen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.