Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vakantie 12 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

De top 10 vakantiebestemmingen waar jongeren (16+) graag hun zomer doorbrengen

Wat is een betere manier om het schooljaar of zelfs je examenjaar af te sluiten dan met een jongerenvakantie met vrienden? Zon, zee, strand en wellicht nog wel meer dan dat. Dat kan op deze populaire vakantiebestemmingen voor jongeren vanaf 16 jaar.

Het loslaten begint wanneer je zoon of dochter voor het eerst op een jongerenvakantie gaat met vrienden en vriendinnen. Of je het nu wilt weten of niet, de meeste van die vakantie staan gelijk aan feesten, zonnen en seks. Je kind gaat alleen de wijde wereld in en dat is spannend, maar voor je zoon of dochter ook heel erg leuk. Wees betrokken bij het kiezen van een jongerenvakantie zodat je in ieder geval weet dat je kind op een veilige plek op vakantie gaat.

Populaire vakantiebestemmingen voor jongeren

Veel jongeren zijn zo’n 16 jaar oud wanneer ze voor het eerst op vakantie gaan. De meeste van deze bestemmingen zijn dan ook geschikt voor die leeftijd, sommige voor iets ouder. Dat zullen we erbij zetten.

Belangrijk aan zo’n jongerenvakantie is dat je kind plezier kan maken met vrienden en vriendinnen, lekker van de zon kan genieten op een mooi strand, ‘s nachts kan uitgaan en hier en daar een restaurantje meepakken.

Dit zijn jongerenvakanties voor de allerleukste zomer ever

Elke vakantiebestemming heeft weer een andere vibe. Het is daarom goed om te kijken waar de interesse van de vriendengroep ligt. Zo zijn de stranden van Portugal ideaal voor wat surflessen, kun je op de Griekse eilanden heel goed snorkelen en staat Spanje vooral bekend om de beste feesten.

Het Spaanse Mallorca

Mallorca, ook wel feesteiland genoemd, is enorm populair voor jongerenvakanties. Het is een niet al te groot eiland om te ontdekken met heel veel discotheken en kroegen om te kunnen stappen. Natuurlijk kun je er meteen genieten van tapas en dat allemaal voor niet al te hoge prijzen. De meeste jongeren zijn hier 17+.

Lloret de Mar

Misschien ben je hier zelf wel geweest als kind en Lloret de Mar is nog steeds een populaire badplaats onder jongeren vanaf 16 jaar. Met grote clubs als Revolution en Colossos waar bekende DJ’s optreden zijn hier vele jongeren te vinden die genieten van hun vakantie. Dat feesten is ook waar het om draait in Lloret, want ‘s nachts komt de plaats aan de Spaanse Costa Brava pas echt tot leven. Barcelona is vanaf hier goed bereikbaar voor een beetje cultuur.

Albufeira

Heb je wel eens gehoord van Albufissa of Knalbufeira? Het zijn bijnamen voor het Portugese Albufeira wat enorm populair is voor jongerenvakanties. Het oude stadscentrum is supergezellig, vol winkeltjes, terrasjes en leuke pleintjes. Stappen doe je in het nieuwe gedeelte aan The Strip vol kroegen en clubs. Verder is Albufeira een echte surfplaats met die welbekende chille vibe.

Oh oh Cherso

Chersonissos, wie kent de Griekse plaats op Kreta niet? De ideale plek om te feesten, want hier zijn vele nachtclubs te vinden. Natuurlijk genieten jongeren, meestal vanaf 17 jaar, hier ook van Griekse lekkernijen in de vele restaurants die het eiland rijk is. Goed om te weten is dat Chersonissos zelf geen grote zandstranden heeft om je kater op uit te slapen, in de plaatsen eromheen wel.

Bulgarije, Sunny Beach

Dezelfde vibes als in Spanje en Portugal vind je ook in Sunny Beach in Bulgarije. Misschien een minder bekende vakantiebestemming, maar zeker populair onder jongerenvakanties (16+). Niet alleen door de prachtige omgeving met warme stranden en vele nachtclubs, maar ook omdat de prijzen hier nog een stuk lager liggen.

Salou

Het Spaanse Salou is nog steeds een populaire bestemming voor jongerenvakanties. Met een zandstrand van 13 kilometer lang is er genoeg ruimte om te zonnen en zwemmen. Bovendien kunnen jongeren in Salou heel goed stappen. Er zijn veel Nederlandse clubs en kroegen te vinden en ook overdag is er genoeg te beleven in de Spaanse kustplaats.

Kos

Het Griekse eiland Kos is een feestelijke paradijs voor jongeren in de zomer. Barstreet is de plek om ‘s nachts te zijn, voor een bruisend nachtleven. Er zijn zoveel clubs en kroegen om uit te kiezen dat je elke avond naar een andere plek kan gaan. Ook overdag is er genoeg te doen op Kos. Zoals struinen langs de vele winkeltjes en genieten van het Griekse eten. Los op Kos!

Blanes

Vlakbij Lloret de Mar ligt Blanes, wat eigenlijk een beetje klein-Nederland is, maar dan met een warm klimaat. Er wordt veel Hollands gesproken en er zijn veel Nederlandse kroegen. Dat maakt het een makkelijke en vertrouwde vakantiebestemming voor jongeren die voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan.

Poreč

Poreč is een plaats in de Kroatische kustregio Istrië waar mooie stranden liggen aan prachtig blauw water. De ideale jongerenvakantie om op het strand te vertoeven, maar ook om te stappen. Er zijn veel grote nachtclubs in Poreč en de prijzen liggen lager dan aan de Spaanse kust.

Rimini

In het Noord-Westen van Italië aan de Adriatische Zee ligt feestoord Rimini. In de badplaats zijn vele nachtclubs te vinden waar jongeren de hele nacht losgaan. Ook zijn er een grote zandstranden om een kater op uit te slapen en is er een gezellig centrum vol restaurants en winkeltjes. De leeftijd voor jongerenvakanties in Rimini ligt gemiddeld iets hoger.

Wil je puber deze zomer alleen op vakantie? 10x zo bereid je hem voor

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.