Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 9 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

9x een dagje uit met je puber waarmee je punten scoort

Een studiedag, een toevallige vrije schooldag, de herfstvakantie of kerstvakantie: maakt niet uit wanneer, maar neem je puber een dagje mee uit. Dat is supergoed voor jullie hechting en je scoort er zeker weten punten mee.

Alhoewel pubers misschien niet altijd zin lijken te hebben in een dagje uit met hun vader of moeder, genieten ze daar stiekem heel erg van. Die een-op-een aandacht hebben ze gewoon nodig af en toe. Met onze ‘dagje uit met puber tips’ hebben jullie een onvergetelijke dag die je kind niet snel zal vergeten. Een goed moment voor wat quality time en goede gesprekken samen, en vooral heel veel lol.

9x dagje uit met puber tips

Neem je puber een dagje mee uit voor quality time samen. Met deze uitjes scoor je zeker punten. Check wat het beste bij je puber past en ga voor een gezellig dagje uit, met puber.

Kijken naar de bal

Is je puber gek op alles wat met voetbal te maken heeft? En heeft hij of zij een lievelingsclub? Neem je kind dan een keer mee naar een voetbalwedstrijd. Ook als je er zelf helemaal niets aan vindt. Je geniet toch wel, wanneer je je kind ziet genieten.

Movie time

Tijd om te kletsen heb je niet in de bios, maar je kind zal het helemaal geweldig vinden om met je naar de bioscoop te gaan. Natuurlijk inclusief popcorn en andere lekkere snacks. Laat je puber de film kiezen en ga daarna nog gezellig wat drinken samen.

Alles voor de Insta-feed

Is je puber gek op het maken van selfies en het posten van Insta stories, Snapchat-plaatjes of TikTok filmpjes? Neem hem of haar dan mee naar een Instagram-waardig museum. Zoals Museum Voorlinden, WONDR of The Upside Down Amsterdam. Stuk voor stuk musea waar jullie geweldige plaatjes kunnen schieten.

Naar het klimbos

Lekker buiten zijn, klimmen, op elkaar vertrouwen en hoe hoger, hoe leuker natuurlijk. Door heel Nederland zijn verschillende klimbossen te vinden voor alle leeftijden. Een heerlijk dagje uit voor jou en je puber.

Shop till you drop

Houdt niet elke puber van, maar een deel wel. Helemaal als ze mogen shoppen met de creditcard van mama. Neem je kind een dagje mee uit naar Amsterdam en struin door de Negen Straatjes. Shop bij zijn of haar favoriete winkels. Drink zo’n enorme freakshake en eet bij de lekkerste eettentjes samen.

Dare devil

Is je kind gek op achtbanen? Hoe leuk als jullie met z’n tweetjes naar een pretpark gaan. Van achtbaan naar suikerspin en van waterattractie naar patatje met. Dat wordt een dagje uit om nooit meer te vergeten.

Uitwaaien op een surfboard

Of op een andere actieve manier uitwaaien op het strand, samen met de puber. Zoals kitesurfen of suppen, strandfietsen of wakeboarden. Samen sporten is een fijne manier van een band opbouwen met je puber en je pakt meteen een gezond dagje uit mee.

Boulderen als dagje uit met je puber

Klimmen alsof je op een rots klimt, zonder dat je vast zit, maar wel met matten om zacht te vallen. Dat is boulderen. Een upcoming sport die veel kinderen en volwassenen helemaal geweldig vinden.

Dagje wellness

Laat jullie lekker onderdompelen in warm water, massages, schoonheidsbehandelingen en de sauna. Even echt ontspannen met goede gesprekken en tijd samen.

Een verveelde tiener? Niet meer met deze 7 quality time momenten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.