Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vakantie 12 feb 2024
Leestijd: 4 minuten

Dagje weg met gezin? Van deze voorjaarsvakantie uitjes wordt jouw kind blij

De voorjaarsvakantie is in zicht en dat betekent: een dagje weg met het gezin. Omdat het best lastig is om altijd weer iets leuks te bedenken, willen wij jullie graag een handje helpen. Daarom geven wij de leukste uitjestips voor jullie als gezin voor de voorjaarsvakantie.

En let op: er zit ook nog eens een winactie bij.

Dagje weg met gezin

Voor je gevoel is kerst en oud en nieuw net achter de rug en dan is het opeens alweer vakantie. Althans, voor de kinderen dan, zij zijn een week vrij. Regio Zuid heeft deze week al vakantie, de andere regio’s moeten nog een weekje wachten. Als jullie een gaatje kunnen vinden, dan is het natuurlijk altijd een goed idee om er even op uit te gaan met je kind(eren).

Wij geven daarom de leukste tips een dagje weg met het gezin in de voorjaarsvakantie.

1. Naar de bios (winactie)

Tijdens de vakantie draaien er meerdere leuke films in de bioscoop die ideaal zijn voor een gezellige middag of avond met het gezin. Denk aan Vogelvlucht, Gewoon Super of Beestenboel aan Boord. Ook de film De Legende van Familie Vos draait al een aantal dagen en goed nieuws: voor deze film mogen wij twee keer twee kaartjes weggeven.

De film gaat over Teun die in de Efteling werkt. Hij krijgt de opdracht om Jamie de dochter van de parkdirecteur op sleeptouw te nemen. Als de twee betrokken raken bij een groot mysterie, gaan ze samen op onderzoek uit. De vraag is namelijk: spookt het in de Efteling of is het gewoon een kwajongensstreek?

Wil jij meedoen aan de winactie? Volg ons dan nu op Instagram en reageer onder de post dat je mee wil doen met de winactie. Op vrijdag 16 februari maken we de winnaars bekend.

2. Destination Cosmos: The Immersive Experience

Zijn jouw kinderen geïnteresseerd in ruimtevaart of de wonderen van het universum? Ga dan samen naar Destination Cosmos: The Immersive Experience. Deze expositie is tot en met 25 februari te zien bij Fabrique des Lumières in Amsterdam. Bij Cosmos waan je je in een ruimtereis door het heelal. De ruim 100 video projectoren laten je beelden zien van NASA, sterren, planeten, astronauten en supernovae op 17 meter hoge muren. Cosmos is een ervaring die bijzonder is voor ouder en kind.

Naast Cosmos draait ook de Gaudí/Dali expositie. Ook deze expositie is voor jong en oud een aanrader: ouders genieten van de bekende werken die ze herkennen en de kinderen lopen door de spiegelruimte en worden meegenomen door de kleurrijke projecties. De expo duurt veertig minuten en is ook daarmee zeer passend voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

3. Artis

Als het weer het toelaat, is een dagje naar Artis in Amsterdam altijd een succes. En nu al helemaal, want er zijn allerlei leuke activiteiten deze maand. Zo is er elke dag een winterspeurtocht, waarbij je kriskras door het ARTIS-Park heen, op tien plekken verspreid door het park, verschillende opdrachten voor alle leeftijden vindt. Of ga in het ARTIS-Planetarium op zoek naar ijs in hun zonnestelsel, tijdens de nieuwe liveshow IJsreis.

Heb jij je wel eens afgevraagd hoe pinguïns elkaar herkennen in grote groepen, hoe de steek van een brandnetel werkt of wat onze handen eigenlijk zo bijzonder maakt? Ga op zoek naar antwoorden en grote vragen met het hele gezin met het 100% verbonden-spel. Ook is er in de voorjaarsvakantie elke dag een speciale voorstelling voor de allerkleinsten. Reis door een prachtig universum van kleuren, vormen en texturen.

4. Wintermarkt bij het Muiderslot

Voor dit uitje hoef je niet eens vakantie te hebben, de wintermarkt in Muiden is namelijk in het weekend van 24 en 25 februari. Als jouw kinderen van creativiteit houden, is deze feestelijke markt in de tuinen van het Muiderslot het perfecte uitje. Kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten tijdens workshops waarin geknutseld wordt met vilt of waarin ze hun eigen tuin ontwerpen.

Daarnaast kan iedereen kan genieten van (familie)rondleidingen door de tuin, de ambachtelijke markt met meer dan twintig creatieve kramen en vijf culinaire stands, poffertjes voor de kids en live-muziek en entertainment. De toegang tot de tuinen is dit weekend gratis.

5. Batavialand

Deze voorjaarsvakantie staat bij Batavialand in Lelystad alles in het teken van het eten aan boord van historische schepen. Bezoekers kunnen overal in Batavialand ontdekken hoe het culinaire leven aan boord er vroeger uit zag. Kinderen van 5 tot en met 14 jaar kunnen tijdens de lichtjesspeurtocht heel Batavialand ontdekken. Ook kun je jouw eigen versierde spijker smeden en beeldhouwen onder begeleiding van echte ambachtslieden.

Daarnaast bieden allerlei Oud-Hollandse spelletjes zoals zeeslag een spannende uitdaging voor het hele gezin. Elke zaterdag van de voorjaarsvakantie wordt gekenmerkt door het spectaculaire afvuren van het kanon om 14.00 en 15.00 uur. Ook wordt hierbij uitleg gegeven over de bewapening aan boord van de Batavia.

Voetbalfans opgelet: dit is het ultieme uitje in de voorjaarsvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.