Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 18 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

6x de leukste stranden van Nederland voor een dagje uit

Niet op vakantie naar het buitenland, maar wel genieten van een heerlijke stranddag? Dat kan natuurlijk ook gewoon in Nederland. We hebben een kustlijn van honderden kilometers lang, dus er is genoeg plek voor iedereen om te stranden op een van Hollands leukste stranden.

Zoek je strandspullen bij elkaar, vul een koeltas vol snacks, vergeet je parasol en zonnebrandcrème niet en ga vroeg op pad om een fijn plekje te bemachtigen op een van deze stranden.

Leukste stranden van Nederland

Waar ga jij heen?

Noordwijk

Het overzichtelijke strand van Noordwijk is ideaal om met kinderen naartoe te gaan en er zijn ook nog eens heel gezellige strandtenten te vinden. Er hangt een knusse sfeer bij Noordwijk, het is er schoon en bij eb kunnen kindjes veilig, onder toezicht, in het water spelen.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee staat bekend als ideale badplaats voor gezinnen. Het ligt vrijwel naast het dorp en er zijn verschillende gezellige strandpaviljoens. Er is zelfs een boulevard met uitzicht op het strand en de zee. Lekker poedelen in het water kan hier perfect, net als zandkastelen bouwen en schelpen zoeken.

Cadzand

Het brede strand van Cadzand zorgt voor een dag genieten aan de Zeelandse kust. Dit strand is de zuidelijkste badplaats van Nederland en bij eb kan je een heerlijk lange wandeling maken. Kinderen kunnen op avontuur op het strand van Cadzand, want ze vinden hier niet alleen schelpen, maar als ze goed zoeken gaan ze ook nog eens met een echte haaientand naar huis.

Terschelling

Het strand van Terschelling is tientallen kilometerslang waardoor je altijd wel een rustig plekje kan vinden. Het strand is er schoon en mooi en omgeven door een prachtige natuur. Misschien niet geschikt om een dag heen en weer te gaan, maar dan heb je een mooi excuus om een nachtje (of twee) te overnachten op het eiland, nietwaar?

Zandvoort

Zandvoort is en blijft een populaire plek voor zonaanbidders en strandliefhebbers. Ook met kinderen is dit een heerlijk strand om te vertoeven en zelf kan je ook heel goed ontspannen in een van de vele strandtenten. Zandvoort is wel altijd druk, dus wijk uit als je liever een rustige plek bezoekt.

Wijk aan Zee

Als je dan dus naar een rustiger strand wilt dan Zandvoort, ga dan naar Wijk aan Zee. Dit is een stuk kleinschaliger en daarom perfect geschikt voor kids. Bij strandtent Aloha bestel je de lekkerste ijskoffie’s en ’s avonds eet je er een smakelijke pizza om je stranddag mee af te sluiten.

Lees ook:

Tips voor een veilige dag op het strand met kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.