Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 26 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Moet ik het toelaten dat mijn ex mijn dochter altijd ongezond laat eten?’

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Angelina (32) haar dilemma voor: “Moet ik het toelaten dat mijn ex mijn dochter altijd ongezond laat eten?”

“Ik ben hartstikke trots op mijn dochter van drie. Ze is lief, sociaal en hartstikke knap. Toch heeft ze het de laatste tijd niet makkelijk gehad, mijn ex en ik zijn namelijk een halfjaar geleden uit elkaar gegaan. Na een relatie van bijna twaalf jaar was de koek helaas op. Ondanks dat we geen ruzie hebben, is het wel moeilijk voor mijn dochter. Drie dagen in de week is ze bij haar vader en de overige dagen is ze bij mij.

Slecht eten

Mijn ex is nooit een ster geweest in het koken van eten. Als ik gedurende onze relatie weleens een avond met vriendinnen uit was, dan haalde hij shoarma, pizza of reed hij langs McDonald’s. Groenten of fruit at hij ook nooit, ook al maakte ik het steevast elke avond klaar.

Ex laat dochter ongezond eten

Mijn dochter is nu dus elke week drie dagen bij mijn ex en ondanks dat hij erg lief voor haar is, eet ze daar altijd ongezond. Hij haalt altijd shoarma, pizza of McDonald’s of een andere ongezonde afhaalmaaltijd. Fruit of groenten heeft hij niet in huis. Ook eet ze veel snoep en ijs als ze bij hem is. Een keertje is natuurlijk geen enkel probleem, maar drie dagen per week lijkt me geen goed idee.

Fruit en groenten meegeven

Ik heb al een keer fruit en groenten in bakjes meegegeven, die ze dan tijdens die drie dagen kon eten. Mijn ex was allesbehalve blij en zei dan ook dat ik me er niet mee moest bemoeien. Toen ik naderhand aan haar vroeg of ze het op had, zei ze dat hij het direct had weggegooid.

Confronteren of niet

Ik ben blij dat mijn ex en ik geen ruzie hebben, maar toch ben ik niet blij dat hij onze dochter drie dagen in de week ongezond laat eten. Ik wil hem hiermee eigenlijk confronteren, maar ik ben bang voor zijn reactie. Wat moet ik doen?”

Dilemma: ‘Mijn 3-jarige zoontje wil lipstick op, wat moet ik doen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.