Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 26 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

7 spooky films (en een serie) om tijdens Halloween te kijken met je kinderen

Niets leuker dan een heerlijk avondje griezelen met je kinderen tijdens Halloween! Op dinsdag 31 oktober is het Halloween, de avond voor Allerheiligen en de dag waarop we de doden herdenken. Daarom hebben we een aantal spannende, spooky Halloweenfilms voor je verzameld.

In Nederland gaan we tijdens Halloween (nog) niet echt verkleed langs de deuren om snoep op te halen, maar houd je van dit enge feest, dan wil je toch een beetje spookachtige taferelen ervaren. Om dat huiveringwekkende Halloweengevoel te krijgen zet je dan ook deze Netflix-films aan. Lichten uit, snacks erbij en griezelen maar. Boe!

7 spooky Halloweenfilms voor kinderen

Netflix staat voor de Halloween-lovers gelukkig vol met enge films voor kinderen. We zetten er zeven op een rij en als extraatje een griezelige must-see serie.

Het griezelige verhaal van Kapitein Onderbroek Nep-o-ween (6+)

De spookachtige feestdag wordt uitgebreid onder de loep genomen in Het griezelige verhaal van Kapitein Onderbroek Nep-o-ween. Natuurlijk kun je ook wat grappige situaties verwachten in de Halloween film. De film duurt bovendien maar 45 minuten waardoor kinderen de aandacht er goed bij kunnen houden.

Anna Aardbei en het Beest van Bessenbos (6+)

Het meisje Anna Aardbei lost samen met haar Bessenbesties een mysterie op. Er is namelijk een groot en eng monster dat het spookseizoen lijkt te gaan bederven. Anna Aardbei en haar vrienden moeten hun angsten onder ogen zien om het monster te verjagen. Ook deze film duurt 45 minuten.

Ivy + Bean The Gost That Had To Go (6+)

Ivy en Bean zijn twee schoolvriendinnen die ontdekken dat hun school is gebouwd op een oude begraafplaats. In de toiletten gebeuren vreemde dingen, zoals de koude wind die er waait en witte rookpluimen die bewegen. Ze gaan met een groep vrienden achter geesten aan, met alle gevolgen van dien. Deze film duurt een uurtje.

Goosebumps (9+)

In Goosebumps verhuist een tiener naar een kleine stad en dat vindt hij niet zo leuk. Tot hij ontdekt wie er naast hem woont. Een erg leuk meisje van dezelfde leeftijd. Ook ontdekt hij dat er enge dingen gebeuren in haar huis en hij gaat op onderzoek uit. Dan blijkt dat de horrorverhalen die haar vader schrijft, tot leven komen… Deze film duurt ruim 1,5 uur en is geschikt voor iets oudere kinderen.

Sterrenstraal Heldin van Halloween (AL)

Een korte film van een half uur voor het hele gezin. Al het Halloweensnoep wordt gestolen door de gulzige Kapitein Visbaard, maar gelukkig is daar Sterrenstraal die het snoep gaat redden.

Dummie de Mummie (6+)

Een Halloweenfilm met echte mensen waarin een mummie tot leven gewekt wordt. Goos ontdekt deze mummie in zijn kamer en ze doen net alsof de mummie een neefje is dat verbrand is en daardoor met verband om loopt. Wanneer de mummie zijn magische scarabee verliest, staan er levens op het spel. Goos doet er alles aan om de scarabee te vinden. Zijn jullie helemaal fan van deze film, dan kun je ook de twee vervolgen kijken: Dummie de Mummie en de tombe van Achnetoet en deel 3, Dummie de Mummie en de sfinx van Shakaba.

En de kortste Halloweenfilm: Erax (9+)

Een minifilm waarin monsterlijke wezens uit een verhalenboek tot leven komen. Chaos en wanorde ontstaat… Als dat maar goed komt. Deze film duurt slechts een kwartier, maar is best eng, dus niet geschikt voor de jongere kinderen in het gezin.

Extraatje: deze griezelige serie moet je gezien hebben

Wednesday (12+) is een serie over het gelijknamige meisje Wednesday uit de bekende The Adams Family. Ze wordt van school gestuurd vanwege een (heerlijk) gemene grap en moet van haar ouders naar de Nimmermeer Academie. Daar beleeft Wednesday allemaal creepy avonturen. Een huiveringwekkende serie om met oudere kinderen te bingen tijdens Halloween.

8 x niet al te griezelige films voor Halloween met de kids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.