Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Zal ik als moeder ingrijpen bij het bijbaantje van mijn dochter?’

Regelmatig krijgen we bij vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Desiree (46) haar dilemma voor: “Zal ik als moeder ingrijpen bij het bijbaantje van mijn dochter of haar zelf de problemen laten oplossen?”

“Sinds een aantal maanden heeft mijn zestienjarige dochter een bijbaantje in een restaurant. Ze wilde steeds meer dingen kopen, dus we waren blij dat ze eindelijk de stap zette om op zoek te gaan naar een bijbaantje. Ze werkt daar nu elke vrijdag- en zaterdagavond. De eerste drie maanden had ze het erg naar haar zin, maar de afgelopen twee maanden is daar verandering in gekomen.

Salaris veel te laat

In haar contract staat dat ze elke maand tussen de 25ste en 31ste uitbetaald krijgt. Helaas is dit nu al twee keer niet gebeurd. De eerste keer kwam haar salaris pas op de 21ste van de volgende maand en nu wacht ze alweer drie weken op haar salaris. Ze is altijd op tijd en werkt erg hard, dus je verwacht dat het restaurant dan netjes met haar om zou gaan.

Ingrijpen of niet?

Ik ben nu erg aan het twijfelen of ik als moeder moet ingrijpen bij het bijbaantje van mijn dochter of dat ik haar zelf de problemen moet laten oplossen. Ik weet namelijk niet of het goed is als ik me ermee ga bemoeien. Straks krijgt ze haar salaris helemaal niet.

Andere baan zoeken

Ik heb mijn dochter wel het advies gegeven om een ander baantje te zoeken. Hoe leuk ze het hier ook vindt, betrouwbaar zijn ze niet. Dat hebben we de afgelopen twee maanden al mogen ervaren. Gelukkig is het nu zomer en zijn er volop baantjes te krijgen, dus ik kan alleen maar hopen dat ze snel iets vindt, waar ze wel op tijd haar salaris krijgt.

Dilemma

Maar of ze nu naar een andere baan gaat of niet, ze moet nog steeds haar geld krijgen. Als ze ontslag neemt, dan zien zij het misschien als een teken om niet meer te hoeven te betalen. Zal ik naar het restaurant gaan om ze toe te spreken over het te laat (of niet) uitbetalen van mijn dochters salaris of zal ik haar het zelf laten oplossen? Ik twijfel.”

Kims partner is perfectionistisch: ‘Mijn kinderen kunnen niets goed doen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.