Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 16 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Zal ik mijn kind een week naar zomerkamp brengen en zelf op vakantie gaan?’

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Petra (45) haar dilemma voor: “Zal ik mijn kind een week naar zomerkamp brengen en zelf op vakantie gaan?”

“Als alleenstaande moeder van een dochter is het niet altijd even makkelijk. Al vijftien jaar doe ik alles alleen, zonder hulp van familie. Anniek is gelukkig uitgegroeid tot een leuke en verstandige meid met veel vriendinnen. Iedere dag komt er wel even een vriendin buurten en in het weekend worden er vaak logeerpartijen georganiseerd. Hartstikke leuk.

Druk werk

Ik ben het afgelopen jaar met een nieuwe baan begonnen en ik heb het er erg druk mee. Op wat losse vrije dagen na, heb ik helemaal geen vakantie gehad. Ik had me voorgenomen om deze zomer met Anniek op vakantie te gaan. Een all inclusive hotel in Griekenland, lekker zonnen, lezen en niks doen, behalve genieten. Heerlijk. Ik keek er erg naar uit en ik had mijn week vakantie al ingediend. Gelukkig werd die snel goedgekeurd.

Op zomerkamp

Ik ben op dit moment blij dat ik de vakantie naar Griekenland nog niet direct geboekt heb. Anniek kwam twee weken geleden thuis met het nieuws dat ze graag met haar beste vriendin op zomerkamp wil. Een week lang paardrijden, paarden verzorgen en andere leuke dingen ondernemen. Normaalgesproken zou dat geen probleem zijn, maar het valt precies in de week dat ik met haar op vakantie wil. Toen ik dat zei was ze direct teleurgesteld.

Zelf op vakantie

Ik heb met Anniek gesproken over het ‘probleem’. Ze wil het allebei en dat snap ik wel, maar helaas is dat niet mogelijk. Ik heb nog geprobeerd om op mijn werk te schuiven met mijn vakantieperiode, maar helaas is dat niet mogelijk. Ook worden er geen andere zomerkampen georganiseerd die leuk en ook dichtbij zijn. Ik heb aan haar de keuze gelaten. Wanneer Anniek voor haar zomerkamp kiest, wil ik misschien zelf op vakantie gaan. Ik moet er echt even uit. Maar kan ik dat wel maken? Ik naar een all inclusive hotel in Griekenland en zij alleen met haar beste vriendin op zomerkamp. Ik heb geen contact meer met mijn familie, dus ik kan niet vragen of iemand een oogje in het zeil kan houden.

Dilemma

Wat zal ik doen? Zal ik Anniek teleurstellen en haar meenemen op vakantie of zal ik haar naar zomerkamp laten gaan als ik zelf op vakantie ga? Ondanks dat ik zo ontzettend toe ben aan een vakantie, kan ik haar ook naar zomerkamp laten gaan en zelf thuisblijven. Dan zal ik wel erg balen. Ik weet echt niet waar ik goed aan doe.”

6x de meest voorkomende dingen waar broertjes en zusjes ruzie om maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.