Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 14 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dilemma: ‘Zullen we op vakantie gaan met de buren en hun gezin?’ 

Regelmatig krijgen we vragen van lezers over zwanger zijn, opvoeden, ouderschap en problemen en dilemma’s waar ouders mee zitten. Daarom delen we elke week een dilemma van een lezer. Deze week legt Doris (42) haar dilemma voor: “Zullen we op vakantie gaan met de buren en hun gezin?”

“Samen met mijn man en twee tieners wonen we in een fijne wijk. We hebben goed contact met onze buren en de kinderen hebben er veel vrienden. Onze buren vroegen eergisteren naar onze vakantieplannen. Ik vertelde dat we deze zomer niet op vakantie zouden gaan, omdat we te laat op zoek waren gegaan naar een geschikt vakantiehuis in Frankrijk. Toen ze dat hoorden, kwamen zij direct met het aanbod om met hun op vakantie te gaan. Zij hadden namelijk een geweldig vakantiehuis gevonden in de streek waar wij ook naartoe wilden.

Luxe villa

De buurvrouw vertelde dat het een luxe villa was, eigenlijk te groot en te luxe voor hun gezin van vier. Ze zei dat wij er gemakkelijk met z’n vieren bij konden. Op die manier konden wij tóch op vakantie en konden we de huur van het vakantiehuis splitten. Ze liet de foto’s zien en het zag er zeker fantastisch uit. Mijn man droomde al helemaal weg bij een week vakantie. Hij zei dat dit onze enige kans was om toch nog op vakantie te kunnen.

Twijfelen over vakantie met de buren

Het huis zag er fantastisch uit en het lijkt me ook heel fijn om toch nog op vakantie te kunnen, maar met onze buren? Ik weet niet of ik dat moet willen. Ook wil ik een beetje tijd alleen met mijn gezin hebben. Ik ben bang dat we alles samen moeten doen. En wat als het een dramatische week wordt of dat we ruzie krijgen? Dan moet je bij thuiskomst wel weer naast dezelfde personen wonen. Ik weet het niet. De kinderen vinden het overigens helemaal geweldig. Zij gaan veel met de buurkinderen om, dus zij zien het zeker zitten.

Dilemma: vakantie of thuisblijven

Ik heb gisteren nog heel internet afgestruind voor een andere optie en ik moet toegeven dat die er niet is. Het is dus: of met de buren op vakantie of deze zomer thuisblijven. Wat zal ik doen? Mijn drie gezinsleden twijfelen er niet over en wachten met smart op antwoord of ik akkoord ga of niet. Ik weet niet wat wijsheid is.”

Je puber loslaten: wat is het beste moment?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.