Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 11 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

7x doodgewone dingen die geweldig voelen als moeder zijnde

Moeder zijn is fantastisch, maar het is soms ook een wereld van verschil. Er zijn van die dingen waar een ander niet twee keer bij zou stilstaan die jij als absolute luxe ziet.

Dingen die je als moeder geweldig vindt

De kans is groot dat je de volgende kleine dingen koestert als geen ander.

1. Alleen (thuis) zijn

Al is het maar voor een uurtje. Die glorieuze tijd die je even helemaal voor jezelf hebt, is fantastisch. Je wordt even niet gestoord door iemand die ‘Mam!’ roept of je hulp nodig heeft. Als moeder kun je die momenten dat er geen enkele andere ziel om je heen te bekennen is, ontzettend waarderen.

2.  Je eigen was doen

Want normaal gesproken ben je toch vooral bezig met de vuile was van je kind opruimen. Er lijkt geen eind aan te komen. Die zeldzame momenten dat je kind uit logeren is en je even alleen een wasje hoeft te draaien voor jezelf? Die koester je. Voor het gemak vergeten we even dat de berg was bij terugkomst tien keer zo groot is. Maar he, dan heb je wel al je lievelings blousjes en rokjes kunnen wassen.

3. Een één persoons maaltijd bereiden

Eindelijk kun je weer een maaltijd bereiden die je helemaal in je eentje kan en mag opeten. Wanneer was de laatste keer dat dit gebeurde? Misschien wel in je studententijd? Je kunt nu eindelijk je lievelingseten bereiden zonder protest van de rest van het gezin omdat ze het niet lusten.

4. Je vervelen

Je vervelen wordt doorgaans niet als iets leuks gezien. Maar als moeder ligt dit toch écht even iets anders. Er is praktisch geen minuut van de dag waarop je je niet overweldigd voelt of druk bezig bent. Dat zeldzame moment waarop je denkt: ‘Goh, wat zal ik nu eens doen?’ Heerlijk!

Bedtijd! 10x zo versterk je de band met je kind voor het slapen

5. Alleen op reis gaan

De auto- en vliegtuigtripjes met de kinderen heb je wonder boven wonder allemaal overleefd. Daar mag je ook gewoon hartstikke trots op zijn. Helemaal in je uppie op reis of alleen met je partner: je kan niet wachten. Het zit ‘m nog niet eens zo zeer in de bestemming. Zoals ze zo vaak zeggen is de reis er naartoe het belangrijkste. Tijdens de vlucht kun je heerlijk een tijdschrift doorbladeren of je favoriete film (die niet een tekenfilm is) afkijken.

6. In de file staan

Het klinkt ontzettend gek, maar zolang je maximaal een half uurtje in de file staat kan dit erg leuk zijn. Beetje mensen kijken, make-uppen of gewoon nog even de laatste dingen doornemen voordat je op de plek van bestemming aankomt. En laten we mee blèren met de liedjes op de radio of je afspeellijst ook niet vergeten.

7. Uitslapen tot 8 uur ‘s morgens

Nog voordat je goed en wel door hebt dat het de volgende ochtend is, staan de kinderen alweer aan je bed. Of het nou in het weekend is of omdat je ze naar school moet brengen: kinderen zijn de meest effectieve wekkers die er bestaan. Yep, uitslapen tot acht uur ’s morgens is voor moeders helemaal hemels.

Is jouw kind altijd vroeg wakker? 8 tips voor ouders die langer willen slapen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.