Lise Steegmans
Lise Steegmans Vrije Tijd 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor alle fans van Jurassic Park en dinosaurussen: binnenkort opent vlakbij de Belgische grens Dino Parc

In een auto touren door een groen, mysterieus woud op zoek naar dino’s. Het lijkt verdomd veel op het script van Jurassic Park. En daarom is dit goed nieuws voor iedere fan van de film – óf liefhebber van dinosaurussen: net over de Franse grens opent binnenkort Dino Parc.

En daar kun je vijftien gigantische dino’s spotten.

Dino Parc in Duinkerke

Vlakbij het populaire Belgische vakantiegebied De Panne openen binnenkort de geheimzinnige poorten van Dino Parc. Dit nieuwe ‘pretpark’ ligt in Duinkerke, op 25 minuutjes rijden van de Belgische grens. Perfect dus voor de eerst volgende minivakantie.

Australovenator

Dino Parc werkt als volgt: je kunt te voet of met een golfkarretje (voor de extra beleving) een tour door het park maken. Verspreid over mooie stukjes natuur staan vijftien reusachtige dinosaurussen verstopt, die dankzij muziek en oeroude, mysterieuze geluiden tot leven komen. Wie goed kijkt voorbij de houten bruggetjes, rotsen en andere versperringen, ziet af en toe ook grote botten en skeletten liggen. En natuurlijk, er is ook archelogische informatie beschikbaar over deze oeroude koningen van de jungle. Maak bijvoorbeeld kennis met de Australovenator, een dinosaurus met vlekken die pas in 2009 is ontdekt!

5 euro

De komst van Dino Parc was al even bekend, maar de opening liet ruim een jaar op zich wachten. De levering van de grote dino’s liep vertraging op uit Azië en ook storm Eunice zorgde voor de nodige vertraging. Maar voor dinosaurusfans is het wachten bijna voorbij: in juni opent Dino Parc de deuren. En ook leuk: toegangskaartjes zouden niet meer dan vijf euro per persoon kosten.

Overigens heeft het park ook genoeg leuks te bieden voor iedereen die geen fan is van Australovenator en zijn vrienden. Er is een grote speeltuin en je kunt er diskgolf – een soort minigolf maar dan met een frisbee – spelen. Bovendien ligt er naast Dino Parc een avonturenfort en een piratenfort.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.