Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 31 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dylan (45): ‘Mijn 16-jarige dochter kwam thuis met een grote tattoo in haar nek’

Steeds meer jongeren hebben één of meerdere tattoo’s op hun lichaam. De ene ouder vindt het mooi, de ander afschuwelijk. Dylan schrok zich rot toen zijn dochter met een grote tattoo in haar nek thuiskwam. “Niet alleen het ontwerp was lelijk, ook was de tattoo erg lelijk gezet.”

“Een halfjaar geleden kwam mijn dochter thuis met een vriendje. Een aardige jongen van achttien, met drie grote tattoos op zijn armen. Ik oordeel nooit, dus hierover ook niet. Als hij dat mooi vond, dan moest hij dat vooral doen. Wel waarschuwde ik mijn dochter dat als zij een tattoo wilde, ze er eerst heel goed over na moest denken. Het was niet zomaar iets. Ik kon het weten. Ik had toen ik vijftien was twee tattoos laten zetten, waarvan ik al snel spijt had gekregen.

Tattoo in nek

Twee maanden geleden kwam mijn dochter samen met haar vriendje thuis. Ze liepen de woonkamer in. Mijn vrouw en ik keken op de bank naar een film, maar mijn oog viel direct op de doorzichtige folie in de nek van mijn dochter. Ik schrok me rot. Had onze dochter van zestien nu echt een tattoo in haar nek? Ik stond op en liep naar haar toe. Al snel zag ik dat het écht waar was.

Vrouw in tranen

Ik keek naar mijn vrouw en zij keek naar mij. Het duurde niet lang voordat mijn vrouw in tranen was. Ik vroeg mijn dochter wat ze gedaan had, maar ze had er volgens haarzelf echt heel goed over nagedacht. Haar vriendje beaamde het. Toen ik vroeg of ze haar folie even kon verwijderen, zag ik dat ze een grote roos had laten tatoeëren. Niet alleen het ontwerp was lelijk, ook was de tattoo erg lelijk gezet.

Boosheid

Ik was boos. Niet alleen op haar, maar ook op de tattoo artiest. Wie zet er nu zo’n grote tattoo bij een jong meisje en dan ook nog op zo’n opvallende plek? Ik heb haar meerdere keren gevraagd waar ze hem had laten zetten, maar ze zei het maar niet. Ook haar vriendje gaf geen gehoor. Misschien is het maar goed ook, want anders was ik er zeker naartoe gegaan. Het kwaad is al geschied: de grote, lelijke tattoo zit al in de nek van mijn dochter.

Geen slimme actie

Mijn dochter is er inmiddels ook wel achter dat het geen slimme actie was. Laatst ging ze solliciteren naar een bijbaantje, maar werd ze niet aangenomen omdat ze zo’n opvallende tattoo had. Ze kwam huilend thuis. Ik ben nog steeds van mening dat het dom is, maar ik ga het niet oplossen. Wil ze de tattoo laten weg laseren? Dan mag ze die pijnlijke sessies zelf gaan bekostigen. Het is tenslotte haar domme actie geweest, ik heb haar ervoor gewaarschuwd.”

To do or not to do? Een time-out gebruiken als straf voor je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.