Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 10 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Debbie (42): ‘Mijn dochter trekt zich helemaal niks van mij aan’

Debbie (42) woont samen met haar dochter Jill (15). Hun band is de laatste jaren enorm verslechterd en Jill trekt zich helemaal niks meer van haar moeder aan.

“Ik durf geen hulp te zoeken, omdat ik bang ben dat de kinderbescherming haar uit huis plaatst”, vertelt Debbie.

Dochter trekt zich niks van mij aan

Mijn dochter Jill en ik hebben vanaf haar geboorte een moeilijke tijd gehad. Mijn man was een narcist en liep altijd op ons te zeuren, waardoor wij op onze tenen moesten lopen. Toen Jill vijf was, zijn we eindelijk uit elkaar gegaan.

Dit was zwaar, ik had namelijk nergens om heen te gaan. Bij mijn eigen moeder konden we niet terecht en met andere familieleden had ik weinig contact. Ik woonde lange tijd anti-kraak met mijn dochter en wij verhuisden veel.

Vaste woning

Sinds Jill tien jaar is hebben we eindelijk een eigen vaste plek om te wonen. De stabiliteit was meteen een enorm verschil en heeft ons veel goed gedaan. Ik moest wel meer gaan werken om dit huis te kunnen betalen en daarom ben ik vaak weg van huis.

Dit heeft onze relatie niet goed gedaan, merk ik nu ze vijftien is. Ze is ontzettend aan het puberen en ik merk dat onze band aan een zijden draadje hangt. Het begon met ’s avonds weggaan en te laat thuis komen.

Ruzie

Ik zei dan bijvoorbeeld dat ze om 20.00 uur binnen moest zijn, maar ze kwam dan om 21.00 uur pas opdagen. Ruzie maken had geen zin, want dan werd er met deuren gesmeten. Ik schaamde me zo erg voor de buren voor onze ruzies, dat ik het probeerde te vermijden.

We zijn nu op het punt beland dat ze gewoon de deur uitloopt ’s avonds en ook vaak niet op komt dagen voor het avondeten. Ik probeerde er vorige week een gesprek met haar over te hebben, maar ze begint dan te schreeuwen dat ik haar leven verpest.

Slechte moeder

Eigenlijk wil ik heel graag hulp zoeken voor onze situatie en samen met iemand gaan praten, maar ik ben heel erg bang dat ik verantwoordelijk gehouden wordt en dat ze mij een slechte moeder vinden. Of erger nog, dat de kinderbescherming haar uit huis plaatst.

Ik hoop dat mijn band met Jill nog te repareren valt en dat er een tijd komt dat we weer samen door één deur kunnen. Dat we weer gezellig samen meidendingen kunnen doen of gewoon samen een film kunnen kijken. Dat lijkt me heel gezellig en ik hoop dat mijn dochter daar over een tijdje ook weer zo over denkt.

Marians dochter (13) scheert haar gezicht: ‘Ze doet influencers na’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.