Sanne Verweij
Sanne Verweij Vakantie 17 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Op vakantie met de auto? 10x do’s en don’ts voor op de achterbank

Met z’n allen op vakantie, wat een feest! Of althans zo laat jij het overkomen, want je ziet reuze op tegen die lange reis in de auto. Wat als de kinderen ruzie krijgen? Of als ze beginnen met schreeuwen en dat de hele reis doorgaat?

Voor jullie weggaan is het daarom goed om eerst deze tips door te nemen. Zo weet je namelijk precies wat je wel én niet moet doen om er een geslaagde reis van te maken.

Do’s en don’ts voor op de achterbank

Hopelijk verloopt de reis deze vakantie wel goed!

Do: vroege vogels

Moeten jullie erg ver rijden? Ga dan ‘s avonds of vroeg in de ochtend weg. Zo vermijd je de felle zon en slapen de kinderen hopelijk nog even door.

Do: pauze houden

Even de benen strekken kan geen kwaad, dit kun je het beste elke twee tot drie uur doen. Je kunt zelf even uitrusten, naar het toilet en de auto kan even luchten; dat kan ook geen kwaad.

Do: de kinderen laten rondrennen

Zodra je ze eruit laat is het waarschijnlijk net alsof je de honden loslaat, ze spurten zo snel mogelijk de auto uit om rond te rennen. Dit kan geen kwaad (op een veilige plek), dan zijn ze daarna weer lekker moe.

Do: gezonde snacks meenemen

Snoepjes hebben natuurlijk de voorkeur, maar hier kun je wel sneller misselijk van worden. Daarnaast zijn gezonde snacks, zoals komkommer, snoeptomaatjes of paprika reepjes evengoed erg lekker.

Do: zorg voor rust op de achterbank

Als je zorgt dat de kinderen afleiding hebben, zijn ze best stil te krijgen. Een aantal handige afleidingsmanoeuvres: muziek, films, boeken, strips, spelletjes en knuffels.

Don’t: in de volle zon parkeren

Zoek toch even dat schaduwplekje op, anders verbranden jullie straks levend…

Don’t: vergeten de gordel om te doen

Hoewel de meeste ouders dit toch wel in hun hoofd geprent hebben, hoef je maar even te vergeten te controleren en het ding hangt nog aan de zijkant.

Don’t: niet genoeg drinken meenemen

Het is belangrijk om ook onderweg genoeg te drinken. En flessen met een dop zijn daarbij de redding voor op de achterbank.

Don’t: andere etenstijden aanhouden

Om het voor de kinderen en hun maagjes gezellig te houden, is het verstandig om toch de normale etenstijden aan te houden. Als je pas om vier uur gaat middageten snappen je kinderen er waarschijnlijk niks van en zijn ze van de honger in kleine monstertjes veranderd. Dat willen we natuurlijk niet.

Don’t: vertrouwen op de wegrestaurants

Natuurlijk kun je dit alsnog doen, maar zelf eten meenemen is goedkoper en makkelijker. Zeker als jullie speciale eisen hebben of sommige dingen niet lusten, is dit een veel handigere optie.

Met deze tips maak je jouw kind de allerblijste deze vakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.