Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 6 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

3 redenen waarom menstruatieondergoed ideaal is voor je dochter

Het kwam, zag en overwon: menstruatieondergoed. Pas sinds een aantal jaar verkrijgbaar in Nederland, maar veel vrouwen willen niet anders meer. En menstruatieondergoed is juist ook voor jonge meiden een uitkomst. Drie redenen waarom de speciale broekjes ideaal zijn voor je (bijna) ongestelde dochter.

We kennen de verhalen van onze (overgroot)oma’s die het met katoenen lappen in hun onderbroek moesten doen tijdens hun maandelijkse periode. Daarom waren we maar wat blij dat wij als puber wel de beschikking hadden over maandverband of tampons. Anno 2023 zien we ook wel weer de nadelen aan al deze wegwerpproducten. En voilà, daar is menstruatieondergoed als superfijn alternatief.

1. Het is comfortabel

Jouw dochter zit in een actieve levensfase, waarbij ze regelmatig buiten de deur is. Grote kans dat ze regelmatig op de fiets zit, op school gymles krijgt en daarnaast zelf ook nog sport. Dan is het wel zo fijn als ze, wanneer ze ongesteld is, gewoon alleen een zacht broekje kan dragen en geen last heeft van (ver)schuivende maandverbanden of tampons die moeten worden verwisseld. Veel meiden vinden het ook niet zo prettig om wegwerpproducten te verwisselen op school. Het kruisje van het menstruatieondergoed van het Nederlandse merk Moodies is slechts 2 tot 3 millimeter dik, maar er zijn wel drie extra technische lagen stof verwerkt. Daardoor geeft het 8-10 uur lang een droog gevoel. Voor een dagje strand of zwembad is er ook speciale swimwear. Zoals een menstruatiebikini die je tot zeker 8 uur kunt dragen bij een lichte menstruatie, zonder dat je er iets van ziet of ruikt.

Moodies menstruatiebikini
De menstruatiebikini voor meiden. Bron: Moodies

2. Het geeft extra zekerheid

Moet de eerste ongesteldheid nog komen of is die al geweest, maar is er nog geen regelmaat? Dat kan wat spanning opleveren. Een menstruatieslip ziet er niet veel anders uit dan een gewone onderbroek, maar kan wel die extra zekerheid bieden. Handig als je kind al wel wat klachten heeft, maar niet zeker weet of de (volgende) menstruatie er echt aan komt. Als je dochter juist heel hevig ongesteld is, kan ze bijvoorbeeld als extraatje een superabsorberende boyshort dragen. Dit is sowieso voor meiden een fijne optie voor de nachten, omdat het absorberende stuk doorloopt aan de voor- en achterkant.

boyshort Moodies menstruatieondergoed
De superabsorberende boyshort. Bron: Moodies

3. Het is een duurzaam alternatief

De jongere generatie is zich bewust van de milieuproblematiek. Jouw kind vindt het vast ook prettig om onze planeet zo min mogelijk te vervuilen en dat kan door wegwerpproducten te vervangen door menstruatieondergoed. Want die afvalberg is groot, weet Claire van Beek, die samen met Miguel Koerts onder meer om die reden Moodies opzette. “De gemiddelde vrouw produceert zo’n 60 tot 90 kilo menstruatieafval in haar leven en daar zit ontzettend veel plastic en chemicaliën in.” Een broekje is misschien in de aanschaf duurder dan een pakje maandverband of tampons, maar je kunt het jaren gebruiken.

Moodies met korting

Wil jouw dochter het menstruatieondergoed van Moodies uitproberen? Je schaft de producten nu met 15 procent korting aan als je de code JM15 gebruikt (let op: niet geldig in combinatie met andere kortingscodes). Meer informatie over het menstruatieondergoed voor meiden vind je op de website van Moodies.

In samenwerking met Moodies

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.