Redactie
Redactie Puber 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Dronken puber? Draaien maar!

Wat doe je als je kind flink dronken thuiskomt of zelfs in het ziekenhuis belandt? Kinderarts Bas Zegers geeft ouders het advies om op dat moment de telefoon te pakken en de ongetwijfeld genânte beelden vast te leggen.

Zegers, kinderarts en coördinator van de alcoholpoli in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven, kwam met dit advies tijdens een regionaal symposium over alcohol en drugs kwam. Pubers zien vaak niet de ernst van hun gedrag in en daar kan een filmpje verandering in brengen, stelt Zegers. En een filmpje schrikt veel meer af dan een reprimande op de ochtend na een uit de hand gelopen stapavond volgens de arts.

Realiteit

Zeger haalde in het symposium verschillende voorbeelden aan van minderjarige jongeren die zo dronken waren dat ze letterlijk 'omkieperden'. Volgens hem zouden ouders juist dat soort momenten op video moeten vastleggen. “Laat zien hoe ze erbij liggen, hoe ze hulpverleners onder spugen en de controle over hun lichaam verliezen. Kinderen reageren daar heftig op heb ik gemerkt. Ze zien dan hoe ze de mist in zijn gegaan en dat moet hen aan het denken zetten. Daarna moet je de beelden deleten want je moet je kinderen niet gaan chanteren.”

Bron: AD.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.