Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Mentale gezondheid 17 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

10x deze edelstenen passen bij jouw gevoelige kind

Van edelstenen wordt gezegd dat ze een geneeskrachtige werking hebben. Iedere steen heeft een specifieke werking en ook bij kinderen kunnen edelstenen toegepast worden. Wil jij weten welke edelsteen past bij jouw gevoelige kind? Wij zetten het op een rij.

Niet iedereen gelooft in de werking van edelstenen, maar misschien ben je nieuwsgierig en wil je het eens proberen. Dan zijn er een aantal vuistregels waar je rekening mee moet houden.

Edelstenen en kinderen

Ten eerste is het belangrijk te weten dat voor jonge kinderen niet alle stenen geschikt zijn. Zo zijn donkere stenen, zoals Onyx en Granaat, voor kleine kinderen nog niet geschikt. Over het algemeen geldt, hoe ouder het kind, hoe meer soorten stenen je kan gebruiken.

Ten tweede kunnen kinderen het beste maar één steen tegelijk dragen en niet meerdere soorten samen. Kies daarbij ook niet een te grote steen voor je kind, omdat de werking dan te sterk zou kunnen zijn.

Een gevoelig kind en de bijpassende edelsteen

Hieronder hebben wij tien soorten gevoelige kinderen benoemd met daarachter een bijpassende edelsteen. Deze stenen zijn allemaal in ieder geval geschikt voor kinderen van vier jaar en ouder.

1. Een onrustig kind

Is jouw kind heel onrustig en slaapt hij slecht? Dan kun je Groene Aventurijn proberen. Deze steen maakt kinderen rustiger en gemakkelijker in de omgang. Bovendien bevordert het de nachtrust.

2. Een kind dat moeite heeft met leren

Kinderen die het lastig vinden informatie in zich op te nemen of die snel overprikkeld zijn door teveel informatie kunnen baat hebben bij Fluoriet. Deze steen helpt bi het opnemen van lesstof, verbetert de concentratie en helpt dingen te onthouden.

3. Een angstig kind

Is je kind vaak bang en angstig? Dan kun je Blauwe Chalcedoon overwegen. Deze steen geeft kinderen een gevoel van veiligheid. Bovendien voelen zij zich meer gesteund door het dragen dan deze edelsteen.

4. Een gesloten kind

Kinderen die het lastig vinden om hun gevoelens te uiten kunnen profiteren van Lapis Lazuli. Dit is een rustgevende en kalmerende steen die het vertrouwen geeft om rustig te kunnen spreken.

5. Een paranormaal kind

Paranormale kinderen zijn vaak heel gevoelig en snel overprikkeld. Labradoriet beschermt deze kinderen en zorgt ervoor dat ze zich kunnen afsluiten van teveel prikkels.

6. Een onzeker kind

Wil je jouw kind wat zelfverzekerder zien? Dan kun je Citrien aanschaffen. Deze steen geeft heel veel vrolijkheid en helpt om onzekerheid te overwinnen. Een mooie steen die het zelfvertrouwen versterkt.

7. Een verlegen kind

Kinderen die verlegen zijn of moeite hebben om contact te maken kunnen wat hebben aan een vriendschapssteen of contactsteen. Voorbeelden hiervan zijn Carneool en Turkoois. Het kan helpen om meer aansluiting te vinden makkelijker nieuwe vriendjes te maken.

8. Een faalangstig kind

Aangezien faalangst ook een soort angst is (zie punt drie) kan Blauwe Chalcedoon hierbij ook helpen. Het zorgt ervoor dat kinderen rustig blijven bij toetsen en examens.

9. Een depressief kind

Is je kind somber of depressief? Dan kun je Barnsteen proberen. Deze verwarmende steen bevat zonnekracht en helpt daarmee depressie te overwinnen. Ook Citrien (zie punt zes) kan helpen een kind op te vrolijken.

10. Een dromerig of druk kind

Zit je kind vaak te dromen en is hij snel afgeleid? Versteend hout werkt aardend en zorgt ervoor dat je kind in het hier en nu blijft. Ook kinderen met ADHD kunnen van deze steen profiteren.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

KristalmeesterEdelstenenfee

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.