Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Gezin 17 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Alles is liefde in Volle Bak Bij De Baumgards: ‘Ik zou hier niet kunnen rollebollen met mijn vriendin boven’

Elke week op TLC en Discovery+ is de familie Baumgard te volgen in het programma Volle Bak Bij De Baumgards. Misschien ken je de familie al, want eerder was het grote gezin te zien in het programma Een Huis Vol van KRO-NCRV. Moeder Samantha en vader Eugene hebben samen dertien kinderen.

We volgen het gezellige, drukke gezin in hun dagelijkse bezigheden en je kan je voorstellen dat je met dertien kinderen, en een kleinkind, nogal wat meemaakt. Aflevering vijf gaat vooral over de liefde, een belangrijk en terugkerend onderwerp in huize Baumgard.

De aflevering begint met een bezoekje aan de pedicure. Niet de vrouwen gaan, maar de mannen worden door hun moeder Samantha als verrassing onder handen genomen. Ze vertelt dat ze voetverzorging erg belangrijk vindt en dat de jongens in haar huis niets aan hun voeten doen. De meeste van haar kinderen hebben altijd sokken of schoenen aan. De vertelt wat haar plan is en dat zorgt voor wat ongemakkelijkheid bij vader Eugene en de jongens. Maar ze gaan wel, mopperend: “Wat zijn dit nou weer voor wijvendingen.” en “Er zijn alleen maar vrouwen daar, dat maakt het awkward.”

Gesprekken over de liefde

Eenmaal aangekomen bij de pedicure nemen ze plaats. Ze proberen hun lach in te houden wanneer er eelt geschraapt wordt, maar dat lukt niet. Roemillo vertelt lachend: “Toen mijn voet geraspt werd, was het zo veel. Het leek wel een zak geraspte kaas.”

Ondertussen genieten Samantha en haar dochters van sushi in een restaurant. Al snel gaat het gesprek over de liefde. Zij en haar man Eugene hebben elkaar leren kennen door een wederzijdse vriend die betrokken was bij een vliegramp. Ze vonden troost bij elkaar en als snel nodigde Eugene Samantha uit voor een diner. Van het een kwam en het anders. En dertien kinderen.

Ook bij de pedicure gaat het over liefde. Vader Eugene geeft zijn jongens een wijze les mee: “Verliefd zijn is een gevoel wat je van iemand krijgt, daar kan je heel weinig aan doen.”

Na alle wijze liefdeslessen komen de mannen thuis van de pedicure. De vrouwen zijn ook weer thuis en krijgen ze slappe lach van de voeten van de mannen. “Die van papa vallen wel op, die zijn zo lang en hol”, roept een van de dochters gierend uit. Een andere dochter filmt zijn voeten en vervolgens liggen ze allemaal helemaal dubbel. Eugene is zich van geen kwaad bewust en vraagt zich mompelend af wat er met zijn voeten aan de hand is.

Ep5 – Samantha and Eugene bringing out a toast at the beach

Rollebollen in huize Baumgard

Om zijn liefde voor zijn vrouw te uiten heeft Eugene een verrassing voor zijn vrouw Samantha. “Ik hou niet van verrassingen, dat weet je”, moppert ze, maar natuurlijk gaat ze wel met hem mee. Eugene vertelt: “Vandaag is onze dag. Vandaag is alleen maar liefde.” Een romantische setting staat klaar op het strand met het lievelingsgerecht van Samantha: kreeft. En bubbels. Het stel proost op de liefde en de liefde spat ervan af. “Samantha is mijn kreeft. Een kreeft die vasthoudt en niet meer loslaat.”

Nu de kinderen even zonder ouders zijn, praten ze over dingen die ze niet met hun ouders bespreken. Die gesprekken gaan dan over vriendjes en vriendinnetjes, afwijzingen en relaties. Iemand meenemen naar huis doen ze niet snel, omdat er al zo veel mensen in huis zijn. “Ik zou hier niet kunnen rollebollen met mijn vriendin boven”, vertelt Laicery.

Eugene zegt daarover: “Voor ons is het niet lastig, wij houden daar rekening mee. Muziekje erbij, televisie aan en dan kunnen wij… Dan bedrijven we de liefde in huis. Of laat in de avond wanneer ze slapen.” “Je moet alleen een geluidsdemper op je mond zetten”, grapt Samantha.

Groot nieuws in Volle bak bij de Baumgards: ‘Kijk even in de familie-app’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.