Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vrije Tijd 3 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

10x educatief speelgoed voor in de vakantie

De zomervakantie is in zicht en daarmee ook de tijd dat we onze kinderen meer moeten vermaken. Misschien gaan jullie wel op vakantie, maar in de tussentijd (of op vakantie) is het hartstikke leuk als je kind kennismaakt met educatief speelgoed. Wij geven tips voor de leukste spelletjes.

Je kind vermaakt zich een tijdje en jij wordt even niet gestoord: een win-win situatie, toch?

Vermaken in de vakantie

De zomervakantie is voor ouders een leuke, maar ook uitdagende tijd. Als je als ouder niet werkt, spendeer je opeens een hoop meer tijd met je kinderen. Ouders die werken moeten veel meer regelen of flexibeler zijn. Hoe dan ook, alle ouders zullen hun kinderen meer zien en dus ook moeten vermaken in de vakantie.

Het ligt er natuurlijk aan hoe oud je kinderen zijn en in hoeverre ze zichzelf kunnen vermaken of nog aan jou als ouder hangen. Als ze toch een beetje hulp nodig hebben, is dit een geschikte kans om je kinderen met educatief speelgoed te laten spelen. Het is leuk en leerzaam, waardoor ze er ook nog iets van opsteken. Fijn voor je kind, fijn voor jou en fijn voor de juf of meester volgend jaar.

Educatief speelgoed voor in de vakantie

Daarom geven wij tips voor leuk educatief speelgoed voor in de vakantie. Voor elke leeftijd zit er wel wat bij.

1. BUKI Scheikunde

Houd je kind van experimenten en testjes uitvoeren? Dan is dit spel ideaal. Deze set heeft namelijk 150 experimenten en je voert ze allemaal uit zonder het gebruik van chemicaliën. Je kind kan zelf zeep, kaas, roomijs, slijm en yoghurt maken, kristallen laten groeien en figuren uit gelatine maken.

De set koop je hier.

2. Janod Magnetibook Dieren

Dit spel is leuk voor de wat jongere kinderen en ook zeker erg educatief. Met dit magneetboek maakt je kind de leukste dieren. Door middel van dertig magneten en tien voorbeeldkaarten maak je aan de binnenkant van het boek mooie dieren. Je kan ook je eigen creaties maken.

Dit leuke spel koop je hier.

3. Loco mini

Dit spel kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Met Loco mini maakt je kind op een speelse wijze opdrachten. Je kan taal- en rekenpuzzels maken door middel van de blokjes die je bij het spel krijgt. Je kind kan daarna zelf controleren of hij de opdrachten goed heeft gemaakt.

Urenlang speelplezier heeft je kind met dit spel.

4. Rompompom Woordenmaker

Dit spel is ideaal voor de kinderen die net beginnen met lezen. Door middel van dit spel leert je kind letters en woorden te koppelen aan plaatjes. Alle woorden zijn verbeeld in plaatjes, dus je kind leert ook andersom om de plaatjes te koppelen aan de woorden.

Dit leerzame spel koop je hier.

5. Concentratiespelletjes

Is jouw kind snel afgeleid? Dan is dit het spel dat je moet hebben! Het boek Concentratiespelletjes van 3 minuten helpt je kind door middel van korte spelletjes en activiteiten zich beter te concentreren. Fijn voor jou als ouder en ook fijn voor de leerkracht van je kind.

Koop het spel hier.

6. Letterspelmat

Als jouw kind niet zo van stilzitten houdt, dan hebben wij het perfecte spel voor gevonden. Met Letterspelmat krijgt je kind wat beweging, maar leert hij ook nog eens. Op de mat staan aan de randen woorden als plaatjes en in het midden staan alle letters. Stapt jouw kind op de juiste letters?

Voor een beetje actie moet je hier zijn.

7. Jenga

Ook dit spel kennen we allemaal en stiekem vinden we dit nog leuk om mee te spelen ook. Met dit spel test je je kind op vastigheid, concentratie en denkvermogen. Je leert inzicht en strategie toe te passen, wat je kind zeker in de toekomst nodig gaat hebben.

Koop het spel hier

8. Het grote natuur survivalboek

Door middel van dit boek ontdekt je kind hoe het is om een survivalexpert te worden. Hij leert hoe je een schuilplaats bouwt, een vuurtje maakt, eten en drinken vindt, een kompas gebruikt en nog veel meer. Nog even en je kind is niet meer weg te slaan uit de natuur.

Dit avontuurlijke spel koop je hier.

9. Parking Puzzler

Is jouw zoon of dochter helemaal weg van auto’s? Dan maak je hem of haar enorm blij met dit spel. Met Parking Puzzler moet je kind de auto’s op de juiste plaats parkeren, daarbij moet hij de juiste parkeerplek voor elke auto zoeken. Fout parkeren mag niet!

Koop het leuke spel hier.

10. Ik Leer Vormen en Kleuren

En dan als laatste nog een spel voor de jonge kinderen. De naam zegt het al, met dit spel leert je kind vormen en kleuren kennen. Je kind leert kleuren benoemen en vormen en silhouetten herkennen. Ook zorgt dit spel voor een vergroting van de woordenschat en leert je kind verbanden leggen.

Hier koop je dit leerzame spel.

Niet op zomervakantie? 8 ideeën voor de thuisblijvers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.