Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 3 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Met je kinderen in de urenlange rij op het vliegveld? Met deze tips houd je ze bezig

Menig ouder ziet nu al op tegen de vliegreis met kinderen. Of eigenlijk de weg ernaar toe, want door de drukte op het vliegveld sta je soms urenlang in de rij. Wachtend tot je door de paspoortcontrole komt. Als je vlucht al gaat tenminste, maar dat terzijde.

Om die uren wachten enigszins comfortabel door te brengen hebben we een paar tips voor je verzameld. Tips gekregen van ervaren reizigers met kids, die wel weten hoe je die kleine enthousiastelingen bezighoudt. Onze grootste tip: adem in, adem uit. Het is even bikkelen, maar dan zit je straks wel met je billen op het strand in je favoriete vakantieland.

Tips om de kinderen bezig te houden in de urenlange rij op het vliegveld

Urenlang in de rij staan, daar wordt niemand blij van. Wij volwassenen niet, maar kinderen al helemaal niet. Met een aandachtsspanne van een goudvis, gaan ze al snel vervelend doen. Snappen we helemaal, maar we begrijpen ook dat jij dat er niet bij kan hebben. Met de volgende tips houd je je kids bezig in de urenlange rij op het vliegveld.

1. Nee bestaat niet

Onderweg naar jullie favoriete vakantiebestemming bestaat het woordje ‘nee’ even niet. Wel onder bepaalde voorwaarden natuurlijk, maar probeer het woord zo veel mogelijk te vermijden als je vragen krijgt van je kinderen. Schermtijd, te veel snoep: het is maar even zo. Dat maakt het wachten voor iedereen wat fijner.

2. Snacks snacks snacks

Zorg dat je voldoende te eten en drinken bij je hebt. En voor een keer hoeft dat echt niet allemaal gezond te zijn. Een snoepje tussendoor zorgt voor blije gezichten en daar doe je het voor nu even voor. Maar smeer ook een lading broodjes, neem appels en bananen mee, denk aan een zak krentenbollen en wat groente zoals plakjes komkommer.

3. Kleine cadeautjes

Koop van tevoren wat kleine cadeautjes om uit te pakken in de urenlange rij op het vliegveld. Denk aan een magnetisch tekenbord, een zoekboek of een klein spelletje. Ook handig om nog wat te bewaren voor in het vliegtuig.

4. Opgeladen tablet met filmpjes

Met een tablet zijn je kinderen voorlopig even zoet. Zorg ervoor dat ‘ie 100% opgeladen is en dat er filmpjes op staan die ook zonder wifi gekeken kunnen worden.

5. De speciale J/M Ouders op het vliegveld-bingo

Speciaal voor jullie maakten wij een bingokaart om te spelen tijdens het wachten. Vind jij de persoon met de hoed, de roze koffer, een Nijntje figuur of een stewardess in een blauw pakje? Kruis ze aan en ga door tot je bingo hebt. Wie als eerste bingo heeft, krijgt wat lekkers. En vooruit, de rest krijgt dat gewoon ook. Je downloadt de printable van de J/M Ouders op vliegveld-bingo hier of maak een screenshot van de afbeelding hieronder.

vliegveld bingo jmouders zonder tekst

6. Spelletjes doen

Je wilt misschien zelf ook wat te doen hebben om de tijd te doden. Spelletjes zijn dan ook een uitkomst. Denk aan ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’, of neem een kaartspel mee. Er zijn ook handige reisspellen te koop die je gemakkelijk kan doen wanneer je in de rij staat te wachten.

Extra tips in de rij op het vliegveld

Soms begint de lange rij op het vliegveld buiten al. Als het erg warm is, dan is voldoende water geen overbodige luxe. Net als een petje of hoed, zonnebrandcrème en een zonnebril. Reis je met heel jonge kinderen, neem dan een buggy of een draagzak mee. Als je kleintje moe wordt, kan het even zitten of hangen en een dutje doen. Kinderkoffers waar je kinderen op kunnen zitten zijn ook ideaal. Deze vullen ze met wat speelgoed, kleurboeken en stiften om wat te doen te hebben. En ze kunnen er nog op zitten ook.

Op vakantie? Zo zorg je voor een relaxte reis met kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.