Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vakantie 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Op vakantie? Zo zorg je voor een relaxte reis met kinderen

Ga je op vakantie met je kinderen? Dan is het fijn als dat een beetje relaxt verloopt. Voor je kinderen, maar niet in de laatste plaats ook voor jezelf. En je mede-passagiers als die aanwezig zijn. Een autorit kan best even duren, net als een vlieg- of bootreis, aan jou de taak om je mini’s te vermaken en de reis zo rustig mogelijk door te komen. Zonder boze buien of veel gezeur.

De zomervakantie staat voor de deur, grote kans dat jullie eropuit gaan met het gezin. Dan is het wel zo fijn als je zelf ook een beetje kunt relaxen…

Op vakantie met kinderen

Niet te doen? Natuurlijk wel, dat gaat je lukken met de volgende tips en tricks.

Zo veel mogelijk slaap

Het fijnste voor je kinderen, jezelf en je mede-passagiers is als de kinderen rustig liggen te slapen terwijl ze vervoerd worden. Probeer dan ook een nachtvlucht te boeken of ’s avonds op weg te gaan naar je vakantiebestemming. Voor jullie even bikkelen, maar voor de kids heel fijn dat ze gewoon in hun ritme blijven.

Snacks en hapjes

Het liefst een tas vol, want van hongerige kindjes wordt niemand vrolijk. Wissel fruit af met broodjes, een koekje, een knijpzakje en ander lekkers. Neem voor de oudere kindjes wat snoep mee, daar zijn ze vervolgens weer een uur zoet mee. Vergeet ook niet voor iedereen een fles water mee te nemen en een pakje vochtige doekjes voor vieze handen en toeten.

Op vakantie met je kids? Wij zetten héél veel handige tips voor onderweg en op vakantie op een rij

De vakantie-verrassingsmand

In geval van verveling, verdriet of ander niet te voorkomen leed neem je een vakantie-verrassingsmand mee. Het zorgt voor afleiding en vermaak bij je kids. Stop er wat kleine cadeautjes in, zoals een magnetisch tekenbord, een boekje, een lief knuffeltje of popje, tekenspullen, raamstickers en raamstiften.

Ja, dat mag

Alles mag op reis. Nou ok, bijna alles, maar nee bestaat op dit moment even niet. Een snoepje voor het eten? Prima! De hele weg een speen? Ook goed. Wijk even af van al je opvoedprincipes, want in de lucht, op het water of de weg wil je geen boze buien veroorzaken bij je kinderen.

Schermtijd bestaat niet

Tijdens de reis bestaat de schermtijd-regel even niet. Als je kindje zich relaxed voelt bij het kijken van wat filmpjes, wie ben jij dan om daarover te klagen. Onderweg is vaak geen wifi aanwezig, download daarom van te voren wat favoriete series of films.

Laat je kind zich lekker vervelen deze zomer (da’s goed voor ze)

Heb geen verwachtingen

Stel je verwachtingen bij of laat ze helemaal vallen op reis, dan valt alles mee!

5x super originele uitjes om in de natuur te doen met kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.