Janneke Juffermans
Janneke Juffermans Eropuit 27 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

5x super originele uitjes om in de natuur te doen met kinderen

Jong geleerd is oud gedaan. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die veel tijd in de natuur doorbrengen, ook meer liefde en zorgzaamheid naar de natuur behouden als ze volwassen zijn. Bovendien is buiten in de natuur zijn voor iedereen gezond. Alle reden dus om nu de zon binnenkort eindelijk eens wat langer doorbreekt en het weer opknapt, naar buiten te gaan met je kinderen. Vijf originele uitjes in de natuur

5 originele uitjes in de natuur met kinderen

Je kunt natuurlijk altijd naar het bos of naar het strand. Kikkertjes zoeken in de sloot, of naar een park in de buurt. Maar misschien willen jullie eens iets anders proberen. Wat zijn leuke originele uitjes in de natuur? Hier vijf ideeën.

Nature game

Is je kind aan het scherm gekluisterd en moeilijk te verleiden om naar buiten te gaan? In nationaal park Dwingelerveld kun je deze nature game spelen met het hele gezin. Spannend, ze zijn buiten, kunnen lekker speuren en leren een heleboel over de natuur.

Natuuropdrachten

Staatsbosbeheer en Natuurcollege hebben meer dan honderd opdrachten ontwikkeld die leuk en leerzaam zijn om in de natuur te doen. Wat denk je van het een maand in de gaten houden van de stand van de maan? Ook voor de meer spirituele ouders onder ons die geloven in de invloed van de maan op ons gemoed, leuk om met hun kinderen te doen. Of samen een zonnewijzer maken, een egelschuilplaats of een dromenvanger van zelf verzamelde veertjes.

https://www.jmouders.nl/knutselen-met-dingen-uit-de-natuur-of-eigen-tuin/

5x super originele uitjes om in de natuur te doen met kinderen

Klimbos

Voor kinderen die na al die maanden lockdown, wel naar school, niet naar school, gedeeltelijk naar school etc even hun frustratie kwijtmoeten of gewoon hun energie. Ook voor alle andere kinderen die houden van klimmen en ravotten. Ga naar een klimbos en doe zelf lekker mee. Niks leuker dan samen met papa of mama voor tarzan spelen. De volgende dag heb jij waarschijnlijk wel spierpijn. Zij waarschijnlijk niet.

Laat je kind zich lekker vervelen deze zomer (da’s goed voor ze)

Pluktuin

Het is nog wat vroeg. De bloesemtijd is net voorbij en de pruimen zijn nog kleine groene knopjes, net als de bessen en veel ander fruit. Maar vanaf nu wordt dat alleen maar beter en bloemen en kruiden plukken kan vaak al wel. Leuk om daarna samen met je kind in een mooie vaas te zetten. Ben je op zoek naar een leuke pluktuin? Hier vind je ze in je eigen omgeving.

Vollemaanwandeling

Woehoehoe, de rillingen lopen je over de rug bij dit geluid van huilende wolven. Zeker als het dan ook nog volle maan is, want misschien is het dan wel een weerwolf. Maar bij volle maan kun je ook heel veel ander moois zien. Je leert de natuur op een heel andere manier kennen. De bossen zijn donker en open plekken worden alleen verlicht door het licht van de maan. Staatsbosbeheer organiseert op verschillende plekken in Nederland volle maanwandelingen.

7x waarom buiten in de natuur zijn belangrijk is voor kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Daily mail

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.