Lise Steegmans
Lise Steegmans School 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Eén uur voor de toekomst: via dit platform kunnen scholieren al hun vragen over verschillende beroepen stellen

Hoe weet je na je eindexamen wat je wil gaan doen? Wil je pedagogiek, toerisme, economie of verpleegkunde gaan studeren? Er is zo veel keuze, dat kan soms overweldigend zijn. Het platform Eén uur voor de toekomst moet jonge mensen helpen met hun keuze.

Via dit platform kunnen scholieren en studenten direct in contact komen met professionals.

Eén uur voor de toekomst

Voor jonge mensen zijn keuzes die veel invloed hebben op de toekomst vaak moeilijk te maken. Van cultuur & entertainment tot facilitaire dienstverlening, er zijn zóveel mogelijkheden. En tegelijkertijd is het voor jonge mensen lastig om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden én van de beroepen. Hoe kies je een opleiding die bij je past? Wat wil je na je studie gaan doen? In welke branche wil je werken? Welke functie lijkt je leuk? Hoe ziet zo’n functie er eigenlijk uit?

Veel vragen, maar wie geeft er antwoord?

Een soort platonische tinder voor scholieren en beroepen

Op Eén uur voor de toekomst kunnen betrokken professionals zich inschrijven en zichzelf met een uurtje van hun tijd beschikbaar stellen. Hierdoor kunnen scholieren en studenten op een laagdrempelige manier in contact komen met mensen in allerlei verschillende beroepen. Dat kan via een online afspraak, maar het platform organiseert ook regelmatig (online) events of komt langs op scholen. Met als belangrijk uitgangspunt: alles duurt één uur.

Toekomstkeuzes

Het platform is een initiatief van Qidos, een bedrijf dat organisaties helpt met eigentijdse oplossingen en strategieën voor human resources. Met dit platform willen ze een brug zijn voor jongeren om hun talenten te ontdekken, zodat ze later in een sector kunnen werken die op zoek is naar dat talent. “Wij geloven erin dat jongeren vanuit de eigen talenten en intrinsieke motivatie de beste toekomstkeuzes kunnen maken. Ongeacht opleidingsniveau, sociale achtergrond en netwerk gunnen we elke jongere om te ontdekken wat bij hem/haar past. Hierdoor vergroten we het perspectief en de kansen van jongeren op een zelfstandig bestaan, waarin ze een stabiele toekomst kunnen opbouwen met werk wat echt bij hen past.”

Betrokken professionals

Wil je als professional meer maatschappelijke betrokkenheid tonen? Dan kun je je via eenuurvoordetoekomst.nl inschrijven. Bereid je alvast voor op de volgende vragen:

  • Wat doe jij zoal?
  • Hoe ben je gekomen waar je nu bent?
  • Wat maakt jouw werk leuk?
  • Wat is belangrijk in jouw werk?

Nieuwsgierige scholieren

Andersom kun je als scholier kijken welke beroepsgroepen er allemaal zijn. Is er een beroepsgroep die je interesse wekt? Dan kun je kijken welke professionals allemaal beschikbaar zijn om iets meer over hun beroep te vertellen.

Voor beide partijen geldt: inschrijven kan hier.

Vorig jaar ruim 1600 meer vroegtijdige schoolverlaters

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.