Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Gezondheid 22 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Eerste keer snor scheren? Volg dit stappenplan 

Als puberjongen krijg je op een gegeven moment te maken met beharing op de bovenlip. Misschien zijn het een paar haartjes, of zijn het er al meteen veel. Met de volgende stappen lukt het om voor het eerst een snor te scheren. 

Volg de stappen en de eerste keer snor scheren gaat je puber gemakkelijk af.  

Wat heb je nodig voor de eerste keer snor scheren? 

Check hier een lijstje met met benodigdheden voorbij het scheren van je snor:

Scheermesje

Kies een scherp scheermesje dat comfortabel in je hand ligt en geschikt is voor gevoelige huid. Hiermee kun je de bovenlip snel ontharen.

Scheerschuim of -gel

Scheerschuim of -gel helpt bij het verzachten van de haartjes en het verminderen van huidirritatie tijdens het scheren.

Aftershave

Een milde aftershave helpt bij het kalmeren van de huid en voorkomt irritatie na het scheren. Kies een product zonder alcohol om uitdroging te voorkomen.

Schaar of elektrische trimmer

Als een snor te lang of te dik is om comfortabel te scheren, gebruik dan een schaar of elektrische trimmer om het haar op de juiste lengte te trimmen, voordat er begonnen wordt met scheren.

Vochtinbrengende crème

Breng na het scheren een vochtinbrengende crème aan om je huid gehydrateerd en zacht te houden.

Scheer in 8 stappen je snor 

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met scheren, is het belangrijk om je huid en snor goed voor te bereiden. Neem eerst een warme douche of leg een warme handdoek op je gezicht om je poriën te openen en de haartjes zachter te maken. Dit zal het scheren gemakkelijker maken en het risico op huidirritatie verminderen.

Stap 2: Kies het juiste gereedschap

Zorg ervoor dat je beschikt over de juiste scheerbenodigdheden. Een scherp scheermesje, scheerschuim of -gel en eventueel een aftershave zijn essentieel. Je kunt ook overwegen om een scheerkwast te gebruiken om het schuim gelijkmatig aan te brengen en je snorhaar omhoog te tillen voor een gladdere scheerbeurt.

Stap 3: Trimmen

Als je snor te lang is om comfortabel te scheren, trim deze dan eerst met een schaar of een elektrische trimmer. Zorg ervoor dat je gelijkmatig trimt en niet te veel weghaalt. Je kunt altijd meer trimmen, maar je kunt niet teruggaan als je te veel hebt afgeknipt.

Stap 4: Breng scheerschuim aan

Breng een ruime hoeveelheid scheerschuim of -gel aan op je snor en laat het een paar minuten intrekken. Dit zal helpen om de haartjes zachter te maken en zorgt voor een soepele scheerbeurt.

Stap 5: Scheer in de richting van de haargroei

Pak je scheermesje vast en begin met het scheren van je snorhaar. Scheer altijd in de richting van de haargroei om huidirritatie en ingegroeide haartjes te voorkomen. Neem kleine, zachte bewegingen en spoel regelmatig je scheermesje af om verstopping te voorkomen.

Stap 6: Spoel en controleer

Spoel je gezicht af met koud water om eventuele resten scheerschuim te verwijderen. Inspecteer je snor zorgvuldig om te controleren of je alle haartjes hebt verwijderd en of er geen plekjes zijn die je hebt gemist.

Stap 7: Aftershave en hydratatie

Breng na het scheren een aftershave aan om je huid te kalmeren en te hydrateren. Kies een product dat geschikt is voor jouw huidtype en vermijd producten met alcohol, omdat deze je huid kunnen uitdrogen. Breng vervolgens een vochtinbrengende crème aan om je huid zacht en gehydrateerd te houden.

Stap 8: Onderhoud

Nu je je snor hebt geschoren, is het belangrijk om regelmatig te blijven scheren om het netjes te houden. Afhankelijk van hoe snel je snor groeit, moet je misschien om de paar dagen scheren om te voorkomen dat het weer te wild wordt.

5x producten die kunnen helpen bij acne

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.