Laura Saija
Laura Saija Vakantie 5 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

20x de leukste dingen om te doen in Egmond aan Zee met kinderen

Even lekker uitwaaien met de kinderen in de meivakantie? Egmond aan Zee staat in de top 3 van de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlanders tijdens de meivakantie 2024. Dit blijkt uit onderzoek van boekingsportaal Holidu.

Snappen wij, want in Egmond aan Zee is genoeg te doen voor een fijne vakantie met de kinderen. Niet alleen in de meivakantie, maar zeker ook in de zomervakantie.  Naast natuurlijk het strand, zijn er leuke restaurants, activiteiten en bezienswaardigheden.

Egmond aan Zee met kinderen

Ga jij met de kinderen op vakantie naar Egmond aan Zee? Dan zijn dit de leukste dingen om te doen.

1. Strand van Egmond

Egmond aan Zee heeft een mooi breed strand, waar je je de hele dag kunt vermaken met de kinderen. Of het nou slecht weer is of zonnig, de kinderen vermaken zich altijd wel op het strand.

2. Vuurtoren J.C.J. van Speijk

Je ziet hem al van mijlenver staan. De vuurtoren in Egmond staat aan de boulevard, hoog op de duinen. De vuurtoren is al meer dan 175 jaar oud. Geen last van hoogtevrees? Je kunt de vuurtoren in de maanden juli en augustus elke vrijdag beklimmen.

3. Strandtent Nautilus aan Zee

Bij Nautilus aan Zee kun je het hele jaar door heerlijk eten. En de kinderen hoeven zich niet te vervelen met de grote zandbak voor de deur.

4. Strandtent Bad Egmond

Dit leuke strandtentje zit direct aan de ingang van het strand als je de dorpstraat uitloopt. Hier kun je van een koffie of een wijntje genieten terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin.

5. Noord Hollands Duinreservaat

Weer of geen weer, in de duinen van Egmond aan Zee kun je heerlijk wandelen. Onderweg kom je allerlei wilde dieren tegen.

6. Restaurant Comer

In dit gezellige restaurant met uitzicht op zee kun je heerlijk eten. Terwijl je wacht op je bestelling, kunnen de kinderen zich vermaken in de speelhoek.

7. Bunkermuseum Jansje Schong

Altijd al een bunker in het echt willen bekijken? Het Bunkermuseum in Egmond is een aantal dagen per jaar open voor publiek. Neem een kijkje op de site voor de data.

8. Restaurant Natuurlijk

Heerlijk zo’n restaurant waar je kunt eten, terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin en bij de midgetgolfbaan.

9. Zomerbraderie

In de maanden juni, juli en augustus is er elke woensdag van 16.00 uur tot 22.00 uur een gezellige zomerbraderie in het centrum van Egmond aan Zee.

10. Nijntje Boot

In Egmond aan Zee komt het figuur Nijntje op verschillende plekken terug. Dick Bruna ging namelijk als kind op vakantie in Egmond aan Zee. Volgens de verhalen vertelde hij zijn zoon verhalen over een wit konijntje in de tuin van hun vakantiehuisje en daar komt het verhaal van nijntje vandaan.

11. Strandtent Evi Beach Egmond aan Zee

Even lopen en ten noorden van Egmond aan Zee heb je Evi Beach. Hier kun je heerlijk eten en drinken terwijl de kinderen zich vermaken in het zand.

12. Reuzenrad

In de drie zomermaanden kun je altijd genieten van een spectaculair uitzicht. Er staat dan namelijk een reuzenrad langs de kustlijn.

13. Museum van Egmond

Wil je meer weten over de geschiedenis van Egmond aan Zee? Dan kun je een bezoek brengen aan het museum in het dorp.

De Egmonden

Naast Egmond aan Zee zijn er ook nog omliggende dorpen, Egmond-Binnen en Egmond aan den Hoef. Hier kun je makkelijk heen rijden, fietsen of wandelen vanuit Egmond aan Zee.

Ook hier zijn nog een aantal leuke dingen om te doen met kinderen.

14. Abdij van Egmond

In de Abdij van Egmond leven monniken. Rond de abdij is er veel groen waar van alles te vinden is, een levende aarde.

15. Alpaca Eco Farm

Altijd al met Alpaca’s willen knuffelen tijdens het eten? Dan kan bij de Alpaca Eco Farm in Egmond aan den Hoef. Wel even van tevoren reserveren.

16. Boer Joep

Altijd al vlees willen kopen direct van de boer? Neem dan een kijkje bij Boer Joep in Egmond aan den Hoef. Hier staat dierenwelzijn op nummer 1.

17. Restaurant Nieuw Westert

Nieuw Westert is een fijn restaurant op een prachtige locatie in het landschap van Egmond. Niet alleen kun je hier lekker eten, er is ook een speelhuisje en een grote speeltuin/speelbos bij het restaurant aanwezig.  

18. Wimmenumer Molen

Als je tijdens het fietsen een molen wil spotten, fiets dan langs de Wimmenumer Molen in de buurt van Egmond aan den Hoef.

19. Kasteel Egmond

Eigenlijk niet echt een kasteel, maar wel het bekijken waard. Kasteel Egmond of Slot op den Hoef is een voormalig kasteel gelegen in het hart van Egmond aan den Hoef.

20. Restaurant Kosteluk

Een restaurant met speeltuin én indoor speelparadijs. Wat wil je als ouder nog meer? Je kind hoeft zich niet te vervelen bij Kosteluk.

Al plannen deze meivakantie? Dit zijn de leukste uitjes met jonge kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.