Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 9 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Yrene (37): ‘Mijn ex laat onze dochter (8) regelmatig ’s avonds alleen thuis’

Yrene is het er niet mee eens dat haar ex Danny hun dochter (8) regelmatig ’s avonds alleen thuis laat. “Het is dan donker en Amber zegt tegen mij dat ze bang is om alleen thuis te zijn”, vertelt ze.

“Mijn ex Danny en ik gingen niet goed uit elkaar. Voor hem was de liefde opeens over, maar voor mij niet. Hij zei altijd dat we voor altijd bij elkaar zouden blijven. Ik haat hem er nog steeds voor.

Co-ouderschap

Het werd een scheiding en dus ook co-ouderschap. Iets wat ik nooit wilde voor ons gezin en al helemaal niet voor onze dochter Amber. Dat heen en weer gesleep met een kind vind ik helemaal niks, ik zie liever dat ze één stabiele thuisbasis heeft.

Het co-ouderschap valt me enorm zwaar. Ik heb geen zicht op wat Amber doet als ze bij Danny is om het weekend. Ik weet dat hij overdag leuke dingen met haar doet, zoals naar het zwembad of naar een pretpark. Ik weet ook van Amber dat hij haar ’s avonds regelmatig alleen laat.

Onverantwoord

Hij gaat dan bijvoorbeeld boodschappen doen terwijl zij voor de televisie zit. Hij zegt in ieder geval dat hij boodschappen doet, ik heb geen idee wat hij echt doet omdat we slecht contact hebben met elkaar.

Ik vind het compleet onverantwoord om een kind van acht jaar ’s avonds alleen thuis te laten. Het is dan donker en Amber zegt tegen mij dat ze bang is om alleen thuis te zijn. Tegen Danny zelf durft ze het niet te zeggen.

Melding maken

Als ik Danny ermee confronteer zegt hij dat hij Amber nooit alleen thuis heeft gelaten, hooguit een keer om oud papier weg te brengen. Natuurlijk geloof ik mijn eigen dochter als ze zegt dat dit wel zo is.

Ik heb nu tegen Danny gezegd dat hij haar niet meer alleen thuis mag laten. Als ik erachter kom dat hij het wel doet, ga ik er een melding van maken en hopelijk mag Amber dan minder naar hem toe. Ik snap namelijk niet dat hij dat ene weekend in de twee weken niet gewoon thuis op de bank kan blijven zitten.

Nyna (38): ‘De nieuwe vriendin van mijn ex heeft mijn dochter geslagen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.