Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De leukste familiefilms op Netflix voor een Valentijnsavond met het gezin

Gezellig samen op de bank een film kijken, dat kan heerlijk zijn. Even tegen elkaar aan kruipen, snacks en drinken erbij, wat wil je nog meer? Nou, dat iedereen het eens is over de film bijvoorbeeld. Daarom zetten we de leukste familiefilms op Netflix voor je op een rij. Deze zijn écht voor iedereen leuk.

Breng jij deze Valentijnsdag door met het gezin? Dan kun je er maar beter samen iets gezelligs van maken. Oké het is geen romantisch diner bij kaarslicht, maar hé, iedereen stil voor pakweg anderhalf uur is een cadeau op zichzelf. Toch?

Familiefilms op Netflix

Moeten jullie het alleen nog even eens worden…

1. Minoes

Misschien heb je hem al honderd keer gezien, maar wij krijgen er geen genoeg van. Carice van Houten schitterend in haar rol als Poes Minoes, leuk voor jong en oud. Bovendien ook nog eens een romantisch verhaal, leuk zo voor Valentijn.

2. Mees Kees

Een begrip onder kinderen: Mees Kees. Met deze meester is er altijd wat te beleven én te lachen. Heb je deze al gezien? Op Netflix vind je ook nog een paar leuke vervolg films.

3. Mathilda

Need we say more? Deze klassieker behoeft wat ons betreft geen introductie. Ken je hem niet? Snel kijken dan! En oke, misschien vind je dit meer een kerstfilm, maar met Valentijn mag hij ook gewoon. Wat zeg nou zelf, deze film kun je nooit genoeg van krijgen toch?

4. Meester Kikker

Nog een meester die voor heel wat commotie zorgt in de klas. Deze hartverwarmende film is grappig en spannend voor het hele gezin. En Jeroen Spitzenberger is nooit vervelend om naar te kijken toch?

5. Het regent gehaktballen en Het regent gehaktballen 2

Deze twee kun je meteen lekker achter elkaar bingen. Haal wel genoeg snacks in huis want van al dat kijken naar eten krijg je geheid honger.

6. Bigfoot junior

Een succesvolle animatiefilm van onze zuiderburen. Over een jongen die ontdekt dat zijn vader Bigfoot is. Spannend!

7. GVR

De GVR of in het engels BFG is natuurlijk naar het bekende boek van Roald Dahl. Maar dan in een moderne uitvoering. Deze film neemt je even helemaal mee in de fantastische wereld van de reuzen, in een levensechte animatie.

8. Paddington

Misschien ken Beertje Paddington als iets voor kleine kinderen, maar Paddington geeft een heel nieuw imago aan deze lieve vriendelijke beer. Een echte familie-speel-film met een knap stukje animatie, echt een film voor het hele gezin.

9. Dik Trom

Dik Trom is een oude klassieker, maar deze film uit 2010 heeft zeker geen stoffig imago. Een grappige, meeslepende film over Dik Trom die met zijn ouders gaat verhuizen.

10. Meneer Pluizebol

Een man die in een kat veranderd, dat is altijd leuk om naar te kijken. Bovendien leert deze film ouders ook nog eens een belangrijke levensles…

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.